отслабване след спиране на кърмене

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

siyana
Ученик
Ученик

отслабване след спиране на кърмене

Post by siyana »

Здравейте,
имам въпрос - според вас има ли нещо общо между това, че кърмих една година (спрях преди месец) и това, че не мога да отслабна и грам макар че спазвам НВД. Вече месец - резултат 0.
Ще се радвам да чуя професионални мнения !
Trip
Студент
Студент

Post by Trip »

Има, разбира се. Не мога да дам по-конкретен съвет, но теглото и здравето на метаболизма се регулират основно от хормоналната система, която след раждане и кърмене е поразместена. Бих препоръчал само да продължаваш с НВ-ВМХ, просто защото е най-полезният начин на хранене. Отслабването ще дойде като ти се наместят хормоните, нямай съмнения.
Last edited by Trip on Thu Dec 18, 2014 13:48, edited 1 time in total.
beavis
Ученик
Ученик

Re: отслабване след спиране на кърмене

Post by beavis »

siyana wrote:Здравейте,
имам въпрос - според вас има ли нещо общо между това, че кърмих една година (спрях преди месец) и това, че не мога да отслабна и грам макар че спазвам НВД. Вече месец - резултат 0.
Ще се радвам да чуя професионални мнения !
Сподели пълното си меню за 2-3 дена без да пропускаш нищо.
siyana
Ученик
Ученик

Post by siyana »

Започвам сутрин с кисело мляко+ 1 белтък + 1 лъжица овесени трици, това го разбърквам на котлона. Пия едно кафе със 100 гр. Прясно мляко. След това обядвам 2 яйца с домат или някакво месо пак с домат или краставица. За вечеря - пържола и салата от домати и краставици или броколи/ или риба/. Между храненията, ако прегладнея, ям сурови ядки или някакво месо, или кисело мляко . Пия по 2 литра вода !! Това е в общи линии всеки ден ...
andreydimitrov
Ученик
Ученик

Post by andreydimitrov »

siyana wrote:Започвам сутрин с кисело мляко+ 1 белтък + 1 лъжица овесени трици, това го разбърквам на котлона. Пия едно кафе със 100 гр. Прясно мляко. След това обядвам 2 яйца с домат или някакво месо пак с домат или краставица. За вечеря - пържола и салата от домати и краставици или броколи/ или риба/. Между храненията, ако прегладнея, ям сурови ядки или някакво месо, или кисело мляко . Пия по 2 литра вода !! Това е в общи линии всеки ден ...
Млякото трябва да го спреш. То съдържа и въглехидрати, почти колкото мазнините и протеините. Препоръчвам ти заквасена сметана.

Прекаленото много зеленчуци също не са добър избор.

Наблегни повече на наситените мазнини и по-малко на ненаситените. Яж повече яйца. В тях има всички аминокиселини, които са ни необходими. Яж повече мазно - масло, по-мазни кашкавали и сирена. Месата - също по-мазни.

Имай предвид, че мазнините карат хормона Лептин да не те притеснява много често - тоест, ако хапваш основно само мазнини, няма да си гладна.

Задължително закуска - поне 50 гр протеин и поне още толкова мазнини. Сутринта тялото има хормона Кортизол в по-големи количества, защото тялото не е яло от скоро. Кортизола също може да пречи на отслабването.

Покажи на тялото си, че живееш в изобилие от храна и то само ще почте да работи на по-бързи обороти. Не се притеснявай, че ще напълнееш - трудно ще качиш само от мазнини и протеини. Те си съдържат хормони, които балансират тялото в правилната посока.

Поздрави.
siyana
Ученик
Ученик

Post by siyana »

Много благодаря за отговора! Само че нали , когато съм на НВД и искам да свалям е казано, че трябва да се пресмятат калориите. А при едно такова евентуално доста мазнинно хранене те ще надхвърлят дневния ми лимит. Благодаря!
Trip
Студент
Студент

Post by Trip »

Това със съдържанието на хормони в мазнините и протеините... По-скоро този тип храна кара тялото ти да върви по друга метаболитна пътека, когато разпределя енергията. Един вид, влияе на хормоните ти в положителна посока.

Млякото наистина трябва да го замениш нещо по-"силно" (сметаната например), а овесени трици не са ти нужни. Фибрите не ги мисли и определено не си ги набавяй от нещо с консистенцията и състава на дървесни стружки.

Относно калориите: 100-200 калории дефицит най-много. Свалянето на килограми с гладуване не е диета, а социално и в някои случаи психично отклонение.

Дръж си въглехидратите под 50 грама на ден поне за 2 седмици, за да видиш какво е истинско НВ-ВМХ, като не припарвай до зърнена храна (царевица, житни култури), както и боб и картофи, както и преработена захар, със следните важни промени - купи си магнезий и пий по една таблетка на ден, в добавка към богати на него храни (спанак, неподсладено какао, ядки); увеличи си солта с около една чаена лъжичка на ден, заради натрия в нея, който на под 50 г въглехидрати дневно ще отделяш повече; пий малко повече вода, общо 2-3 литра на ден.

Не се страхувай от мазнините, разтопявай си масло върху пържолата, избирай по-мраморните части от месото, заливай си зеленчуците със зехтин (горе-долу най-полезната функция на зеленчуците е като конвейер за мазнината в дресинга им) и където се съмняваш в хранителната стойност на това, което ядеш, nutritiondata.self.com е твой приятел (на английски е).
siyana
Ученик
Ученик

Post by siyana »

Не припарвам до нищо въглехидратно освен мляко( даже и по празниците) и пак не става . Наблягам на яйца, месо и понякога сурови ядки . Имам да свалям 5 кг. до възвръщане на старата ми форма, но кантарът не мърда. Аз мисля , че знам на какво се дължи за съжаление- на няколкогодишна анорексия преди раждането и сега въпреки НВД пак се поемат доста калории в сравнение с това, на което е свикнал моят организъм . Кофти работа.
Trip
Студент
Студент

Post by Trip »

Млечните продукти у някои може да са причина за застой. Особено пък млякото.
siyana
Ученик
Ученик

Post by siyana »

Да , така е , но с какво да си пия кафето, като не го обичам чисто ? Пък и те са 3 кафета на ден с по минимум 100 гр.мляко вътре...
siyana
Ученик
Ученик

Post by siyana »

Да , така е , но с какво да си пия кафето, като не го обичам чисто ? Пък и те са 3 кафета на ден с по минимум 100 гр.мляко вътре...
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

siyana wrote:Да , така е , но с какво да си пия кафето, като не го обичам чисто ? Пък и те са 3 кафета на ден с по минимум 100 гр.мляко вътре...
100 мл на кафе?
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Trip
Студент
Студент

Post by Trip »

Ами, намери начин. Ако единият навик те спира, трябва да решиш дали той ти е по-ценен от напредъка. Решението е твое. (Моето предложение: пробвай с течна сметана, 30%.)
siyana
Ученик
Ученик

Post by siyana »

Да, то всъщност моето е мляко с кафе:) А навикът- не е толкова до навик , колкото вкусът на чистото кафе не ми допада. Но ще пробвам със сметана. Мерси
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

siyana wrote:Да, то всъщност моето е мляко с кафе:) А навикът- не е толкова до навик , колкото вкусът на чистото кафе не ми допада. Но ще пробвам със сметана. Мерси
3 кафета с по 100 мл мляко, това е мнооооого мляко.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Post Reply