мазнини и калории в месото

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
meal
Ученик
Ученик

мазнини и калории в месото

Post by meal »

Здравейте,

Kак пресмятате мазнините и калориите в месото което сте закупили от магазина(врат,плешка,бут и тнт.) Как мога да бъда сигурен че хранителните стойности които гледам в интернет, отговарят на това което купувам от магазина? Пускам тази тема понеже имам съмнение че не приемам достатъчно мазнини и калорий. Когато започнах да се храня по този начин,бях 64 65 кг, след известно време кг ми паднаха на 60 и не мога да мръдна и с грам на горе. Естествено се забелязва че съм се изчистил доста(вода,мазнини), но ми се иска да кача и някой друг кг активно тегло. Всеки ми казва отслабнал си, а аз изобщо не се намирам за толкова слаб, просто ми ги няма мазнините и водата, и като си облека и някоя по-широка дреха, наистина изглеждам гърчав.
Last edited by meal on Wed Jan 31, 2018 15:16, edited 1 time in total.
daniel.panev
Асистент
Асистент

Re: мазнини и калории в месото

Post by daniel.panev »

meal wrote:Здравейте,как пресмятате мазнините и калориите в месото което сте закупили от магазина(врат,плешка,бут и тнт.)
Аз лично ползвам базата данни на US FDA за ориентир.
meal wrote:Как мога да бъда сигурен че хранителните стойности които гледам в интернет,отговарят на това което купувам от магазина?
Не можеш. За съжаление методът на точно измерване за конкретното парче месо, например, е съпроводено с изгарянето му, така че не можеш да го измериш и изядеш, дори и да притежаваш апаратурата ;)
meal wrote:Пускам тази тема понеже имам съмнение че не приемам достатъчно мазнини и калорий.Когато започнах да се храня по този начин,бях 64 65 кг,след известно време кг ми паднаха на 60 и не мога да мръдна и с грам на горе.Естествено се забелязва че съм се изчистил доста(вода,мазнини),но ми се иска да кача и някой друг кг активно тегло.Всеки ми казва отслабнал си,а аз изобщо не се намирам за толкова слаб,просто ми ги няма мазнините и водата,и като си облека и някоя по-широка дреха,наистина изглеждам гърчав.
Еми яж бе, човек - яж и тренирай.
Вдигни си дневния прием с 10% и наблюдавай какво се случва. Как се вдига дневния прием с 10%? Много лесно - в магазина пазаруваш продукти с 10% повече, а ги изяждаш за същото време, както до сега.
meal
Ученик
Ученик

Post by meal »

Благодаря за отговора, ще се опитам да увелича калориите като добавя още едно хранене.
Last edited by meal on Wed Jan 31, 2018 15:16, edited 1 time in total.
meal
Ученик
Ученик

Post by meal »

Никъде из форума не намерих тема свързана с дневния прием на натрий. Изчетох разни статии в интернет, но така и не разбрах от какво количество сол има нужда тялото на ден. Различни статии, различни "изследвания "и различни резултати... Интересното на което попаднах, беше че при промяна на дневния прием на натрий, се увеличава синтеза на хормона алдостерон, който се стреми концентрацията на натрий в тялото да не се променя.
Post Reply