Здравейте,
Kак пресмятате мазнините и калориите в месото което сте закупили от магазина(врат,плешка,бут и тнт.) Как мога да бъда сигурен че хранителните стойности които гледам в интернет, отговарят на това което купувам от магазина? Пускам тази тема понеже имам съмнение че не приемам достатъчно мазнини и калорий. Когато започнах да се храня по този начин,бях 64 65 кг, след известно време кг ми паднаха на 60 и не мога да мръдна и с грам на горе. Естествено се забелязва че съм се изчистил доста(вода,мазнини), но ми се иска да кача и някой друг кг активно тегло. Всеки ми казва отслабнал си, а аз изобщо не се намирам за толкова слаб, просто ми ги няма мазнините и водата, и като си облека и някоя по-широка дреха, наистина изглеждам гърчав.
мазнини и калории в месото
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
мазнини и калории в месото
Last edited by meal on Wed Jan 31, 2018 15:16, edited 1 time in total.
- daniel.panev
- Асистент

Re: мазнини и калории в месото
Аз лично ползвам базата данни на US FDA за ориентир.meal wrote:Здравейте,как пресмятате мазнините и калориите в месото което сте закупили от магазина(врат,плешка,бут и тнт.)
Не можеш. За съжаление методът на точно измерване за конкретното парче месо, например, е съпроводено с изгарянето му, така че не можеш да го измериш и изядеш, дори и да притежаваш апаратуратаmeal wrote:Как мога да бъда сигурен че хранителните стойности които гледам в интернет,отговарят на това което купувам от магазина?
Еми яж бе, човек - яж и тренирай.meal wrote:Пускам тази тема понеже имам съмнение че не приемам достатъчно мазнини и калорий.Когато започнах да се храня по този начин,бях 64 65 кг,след известно време кг ми паднаха на 60 и не мога да мръдна и с грам на горе.Естествено се забелязва че съм се изчистил доста(вода,мазнини),но ми се иска да кача и някой друг кг активно тегло.Всеки ми казва отслабнал си,а аз изобщо не се намирам за толкова слаб,просто ми ги няма мазнините и водата,и като си облека и някоя по-широка дреха,наистина изглеждам гърчав.
Вдигни си дневния прием с 10% и наблюдавай какво се случва. Как се вдига дневния прием с 10%? Много лесно - в магазина пазаруваш продукти с 10% повече, а ги изяждаш за същото време, както до сега.
Благодаря за отговора, ще се опитам да увелича калориите като добавя още едно хранене.
Last edited by meal on Wed Jan 31, 2018 15:16, edited 1 time in total.
Никъде из форума не намерих тема свързана с дневния прием на натрий. Изчетох разни статии в интернет, но така и не разбрах от какво количество сол има нужда тялото на ден. Различни статии, различни "изследвания "и различни резултати... Интересното на което попаднах, беше че при промяна на дневния прием на натрий, се увеличава синтеза на хормона алдостерон, който се стреми концентрацията на натрий в тялото да не се променя.