Последния месец много пътувам и съм спортувал на лостове в Ботевград, Севлиево и Самоков - навсякъде си намирам площадки или поне някоя люлка, която става за лост
Успоредка и Лост
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Вчера ми съобщиха че са премахнали (отрязали) лостовете във 2-ро СОУ. Това са лостовете на които снимахме демонстрационното клипче на street fitness spidersport преди време. Не зная какво мислят в училищата тези които решават тези неща, но в 36-то СОУ, където ги премахнаха по-отдавна, нямат и до сега алтернатива - даже изчезна успоредката от училищния салон. Зная за нея, защото детето ми тренираше там бойни изкуства. Дигат шум за спорта сред подрастващите, бият се в гърдите и тихичко премахват възможностите за това.
Последния месец много пътувам и съм спортувал на лостове в Ботевград, Севлиево и Самоков - навсякъде си намирам площадки или поне някоя люлка, която става за лост
... в Пловдив обаче не намерих. Реших да спортувам в зала и ми беше любопитно да си проверя възможностите на бутане и дърпане с ръцете с тежести.
Скрипец - и пред гърди и зад врат 100 кг - няма повече тежести на скрипеца.
Флайс, хоризонтален и от полулег - 35 кг дъмбел на ръка. Тук очаквах повече.
Долен флайс от стоеж, на скрипец ... май се наричаше кросоувър - 60 кг на ръка. Има някаква измама тук и според мен тежестта не отговаря заради облекчаването от въжетата и макарите.
Повдигане на дъмпели в страни от стоеж - смех, 20 кг на ръка ... ужас.
Пул-овер, 40 кг - не намерих по-голям дъмпел. Мога повече.
Трицепсово разгъване на скрипец от стоеж - 80 кг. Няма повече тежест на този скрипец - двойния, на който правих флайса и на който според мен тежестите не отговарят.
Лежанка. Хоризонтална - 110 кг., горен полулег - 90 кг. Не посмях с повече да пробвам, че нямаше никой около мен да ме спасява ако ме затисне, но не мисля че мога да кача кой знае колко повече без тренировки в зала.
Повдигане на щанга зад врат, от седеж - 90 кг.
Концентрирано сгъване за бицепс - 30 кг.
Бедрено сгъване на машина - 60 кг.
Бедрено разгъване на машина - 70 кг. Интересно, би трябвало да е обратното.
Клек и тяга не искам да пробвам, защото точно в момента не ми е добре кръста за проби с максимални стойности. Използвах едно старо модифициране на дърпане на скрипец, за кръста - скрипеца се хваща, коленете се заглавят под стойката за тях и тялото ляга назад - може под 45 градуса, може и хоризонтално, поемайки тежестта и запазвайки това положение до завършването на серията. Някакво задържане на екстензия с тежестта от скрипеца се явява за кръста, а за краката държи бедрения мускул. Редувам хоризонталния вариант с хоризонтална лежанка, а 45 градусовия наклон, с горен полулег от лежанка. Винаги редувам дърпане и бутане, независимо дали съм в зала или на лостове. От отдавна си мисля да пробвам флайс с дъмпели от подобно задържане на тялото, ако намеря къде да си законтря краката.
А най-добре е да си намеря лост и успоредка в района
Долен флайс от стоеж, на скрипец ... май се наричаше кросоувър - 60 кг на ръка. Има някаква измама тук и според мен тежестта не отговаря заради облекчаването от въжетата и макарите.
Трицепсово разгъване на скрипец от стоеж - 80 кг. Няма повече тежест на този скрипец - двойния, на който правих флайса и на който според мен тежестите не отговарят.
Лежанка. Хоризонтална - 110 кг., горен полулег - 90 кг. Не посмях с повече да пробвам, че нямаше никой около мен да ме спасява ако ме затисне, но не мисля че мога да кача кой знае колко повече без тренировки в зала.
Клек и тяга не искам да пробвам, защото точно в момента не ми е добре кръста за проби с максимални стойности. Използвах едно старо модифициране на дърпане на скрипец, за кръста - скрипеца се хваща, коленете се заглавят под стойката за тях и тялото ляга назад - може под 45 градуса, може и хоризонтално, поемайки тежестта и запазвайки това положение до завършването на серията. Някакво задържане на екстензия с тежестта от скрипеца се явява за кръста, а за краката държи бедрения мускул. Редувам хоризонталния вариант с хоризонтална лежанка, а 45 градусовия наклон, с горен полулег от лежанка. Винаги редувам дърпане и бутане, независимо дали съм в зала или на лостове. От отдавна си мисля да пробвам флайс с дъмпели от подобно задържане на тялото, ако намеря къде да си законтря краката.
Раменна преса седнал 90 кг - знаех, че си машина, ама все пак това е много впечатляващоDymag wrote:... в Пловдив обаче не намерих. Реших да спортувам в зала и ми беше любопитно да си проверя възможностите на бутане и дърпане с ръцете с тежести.
Колко тежиш сега?
P.S. Искам и аз на 40 години да съм толкова здрав!
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Митко, на катерушките от около година наблягам много на равнината над раменете, а от стойка до стена, като за раменни опори, стоя на една ръка от около 2 години. Разбира се, краката са ми опрени на стената за равновесие, но пак, тежестта я отнася само едната ръка. Равнината на бутане над главата ми е тренирана и е в тренировъчните ми цели извън залата. По-слабо застъпена ми е равнината на бутане над горната част на гърдите, да не кажа че липсва в нормалните ми тренировки по катерушките. Затова и не ми е по-силна от тази над главата.
В момента тежа 82 кг. без дрехи, което е малко под нормалното ми за последните години тегло.
Като се върнах в София обаче, направих една тренировка с над 300 повторения с цяло тегло - цяла зима тренирам с тежки неща на единични бройки. Установих, че не ми достига въздух в дългите серии. Трябва да започна да тичам!
В момента тежа 82 кг. без дрехи, което е малко под нормалното ми за последните години тегло.
Като се върнах в София обаче, направих една тренировка с над 300 повторения с цяло тегло - цяла зима тренирам с тежки неща на единични бройки. Установих, че не ми достига въздух в дългите серии. Трябва да започна да тичам!
Пробвах го този флайс. Пресата ми не може да издържи повече от 20 кг на ръка, при условие че флайс с опора с този наклон правя с 35 кг.Dymag wrote: Използвах едно старо модифициране на дърпане на скрипец, за кръста - скрипеца се хваща, коленете се заглавят под стойката за тях и тялото ляга назад - може под 45 градуса, може и хоризонтално, поемайки тежестта и запазвайки това положение до завършването на серията. Някакво задържане на екстензия с тежестта от скрипеца се явява за кръста, а за краката държи бедрения мускул. Редувам хоризонталния вариант с хоризонтална лежанка, а 45 градусовия наклон, с горен полулег от лежанка. Винаги редувам дърпане и бутане, независимо дали съм в зала или на лостове. От отдавна си мисля да пробвам флайс с дъмпели от подобно задържане на тялото, ако намеря къде да си законтря краката.
Мислех че съм видял всякакви неща свързани със спорта по училищата, но такова нещо не бях виждал!
Бях командировка в Сандански и съответно, естествено за моите навици, потърсих лостове. Пратиха ме в определено училище - Сандански, срещу магазин "Била", 3-то не запомних какво си училище. И там заварих девет (9) успоредки и седем (7) лоста!
Това си е своеобразен рекорд за мите представи.
Бях командировка в Сандански и съответно, естествено за моите навици, потърсих лостове. Пратиха ме в определено училище - Сандански, срещу магазин "Била", 3-то не запомних какво си училище. И там заварих девет (9) успоредки и седем (7) лоста!
А освен това училищният двор е с размерите на истинско футболно игрищеDymag wrote:Мислех че съм видял всякакви неща свързани със спорта по училищата, но такова нещо не бях виждал!
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
благодаря,че споделиDymag wrote:http://www.youtube.com/watch?v=I6ePL8OFb6M
Спорта е голяма работа
Преди няколко дена ме блъсна кола докато отивах на работа с колелото си. Даже не си прекъснах разговора по телефона - говорех по него докато карах. Съответно, на мен нищо ми нямаше, но предния капак на колата се поогъна и едната чистачка се счупи
В последствие като си дадох сметка, всичко беше посрещане на удара с добре тренирани мускули и движения години наред - просто непредвидено, досадно спиране и продължаване по пътя.
Ако не спортувах, вероятно щях да съм пострадал много лошо. Сега си имам ожулен лакът от чистачката
Преди няколко дена ме блъсна кола докато отивах на работа с колелото си. Даже не си прекъснах разговора по телефона - говорех по него докато карах. Съответно, на мен нищо ми нямаше, но предния капак на колата се поогъна и едната чистачка се счупи
Ако не спортувах, вероятно щях да съм пострадал много лошо. Сега си имам ожулен лакът от чистачката
- Милко Георгиев
- Академик