Наистина добрите продукти

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

орион
Студент
Студент

Post by орион »

В София, Варна и Бургас откриха магазини Берьозка - идеята е да се продават руски продукти. Повечето от тях са произведени в Германия, някои в Италия. Специално за млечните продукти ми е мисълта. Заквасената сметана с 30% масленост е много вкусна и не дава "нишестен" вкус. Другото е наличието на кефир. Също е хубав. Кашкавалите си ги бива, но със сигурност са с доста консерванти. Но пък и с добра масленост (45%). Има и извара - е, за нея нямам окончателно мнение какво и е качеството. На вкус е добра. Имате ли някакви мнения и впечатления? Маслото също е много хубаво, яко жълто и вкусно, но на цена практически изравнява тази на Президент. Те всички цени са доста високи, но ако продуктите са добри - платими си. К'ва файда да плащам малко за сметана, която е всичко друго, но не и сметана ... така си мисля.
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

аз мисля, че в биопродуктите са в градината на село :)
в търговската мрежа е маркетинга.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
goldy24
Ученик
Ученик

Post by goldy24 »

Ако го правиш с по-скъпо масло излиза повече гхи. С бг масло от 1 кг масло се получава 500 гр гхи, а с немско масло (напр. deutsche markenbutter) става към 750-800 гр гхи.
Joss Stone
Асистент
Асистент

Post by Joss Stone »

от известно време ям сирене на Зоров-97. Водят го по БДС. Не знам дали действително е такова, обаче е твърдо, мазно и вкусно. И въобще не тебеширено...
stoencha
Ученик
Ученик

Post by stoencha »

Тези дни пробвах сиренето на ,,Оlympus'' и доста ми хареса.Някой с отзиви от него : )
simos
Ученик
Ученик

Post by simos »

:o Заквасена сметана OLYMPUS
Масло ; Deutche markenButter
Сирене: BULGAREA
Сланина : гръбна [ss_dizzy_1]
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

Paip wrote:Здравейте,от скоро съм на"НВД", бихте ли ми казали нещо за продуктите на Орехите. Преди да мина на режима, много си ги похапвах. Любопитно дали може да продължа да си взимам от тях?
Иначе за млечните продукти,харесват ми:
-кашкавал Домлян
-краве сирене Мигле и Герма
-кисело мляко Верея 4,5%
-краве масло Вълчев,Асеновград,но смятам да го смяня и да пробвам, някои от предложените в предишните постове. :yes:
Според мен е най-добре да се избягват каквито и да било пакетирани меса. Всичките съдържат соев протеин, Е-та и не знам какво още. А имат и лош дъх, според мен.

Иначе млечните на Мджаров и Фреско като че ли са добри. Масло Президент, Люпарк. Овчия кашкавал на Маджаров ми допада доста примерно.

А най-добре ако си намериш домашно.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

des_90 wrote: Здравейте Днес пробвах кисело мляко "Ралица" и сметана "Ралица" и съм възхитена.Взех си и масло "Елена",ама още не съм го пробвала,а вие какво ще кажете за тези продукти
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
zImage
Студент
Студент

Post by zImage »

Пробвайте ето този мега узрял овчи кашкавал "Сариева къшла".
Напомня ми Pecorino Romano по вкус.
We have nothing to fear but fear itself.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

За 28 лв килото ще се размажа от месо, яйца, карантия и мастика!
А с тоя кашкавал на кукичка ще ловя златната рибка (1 гр = 2.75 ст)
:giggle:

Кондиционен треньор
zImage
Студент
Студент

Post by zImage »

Тоя кашкавал е за десерт :-P И без това не е силна идея яденето на големи количества млечни.
We have nothing to fear but fear itself.
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

За десерт има черен шоколад, че е и по-полезен.. (аз съм направо на натурално какао, но от шоколадите Heidi и Anidor над 80% са добри; Lindt абсолютно не си струва...). Колкото до млечните - кисело мляко "Равно поле". Най-доброто.
"Животът скрит е в дребните неща.
В жест най-обикновен, ала човешки..."
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

zImage wrote:Тоя кашкавал е за десерт :-P И без това не е силна идея яденето на големи количества млечни.
Е, от този кашкавал така или иначе не може да се изяде много има силен вкус и доста приятен. Абе хубаво мезе с което човек може да се поглези ако иска нещо "гурме" така да се каже.

Иначе от същия сайт съм си взимала и обикновено овче и козе сирене както и масло на добра цена и качество. Особено маслото излиза доста изгодно, между 12-14 лв килограма.
рОботче

Post by рОботче »

напоследък из софия започнаха като гъби да никнат млекарници "Добрев".
купувала съм масло от там, на буца. не е лошо, леко сладни и мирише добре. останалите им продукти не съм купувала. имат разни специалитети като "пастет от сирене", "шмеркезе" (което си е сирене за мазане :) schmierkaese)
ако някой има по-задълбочена информация за тях (дали слагат растително мазнини или тебешир :), моля да сподели.

а, да. натурални продукти "Така, да" освен че са много скъпи за претенцията си, са на Тандем. възможно е да не слагат гадости вътре - лютеницата им съдържа уж само бабини съставки, но
за месото се съмнявам да е от друг batch и направено с различни от стандартните (им) способи.
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

рОботче wrote:
а, да. натурални продукти "Така, да" освен че са много скъпи за претенцията си, са на Тандем. възможно е да не слагат гадости вътре - лютеницата им съдържа уж само бабини съставки, но
за месото се съмнявам да е от друг batch и направено с различни от стандартните (им) способи.
Не съм виждала лютеница която да не съдържа захар. Освен това производителите не са длъжни да пишат пълното съдържание на продуктите по етикетите. Да не говорим, че БДС е препоръчителен не задължител. Всичко това ме кара да избягвам продутки като консервирани зеленцуци и лютеници по магазините. Пък и не са изобщо толкова вкусни честно казано, даже хич. Майка им прави домашни консерви с чушки и патладжани, нищо общо с това по магазините.
Post Reply