хроники - па40 (05.2011 - 07.2014)
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Тренировка днес:
разкършване, ротации ...
набиране 15*,5,5
странична преса 5x5@26кг - готино движение, бях го забравил
усукани напади 5х5@70кг
гимнастик + мобилност на раменете
- 65 минути
*15 набирания се явяват нов личен рекорд. В момента тежа 87 килограма. Предишното най-добро постижение беше 13 набирания с лично тегло 78-80 килограма. При това сега техниката е доста подобрена.
Храната днес:
3 яйца
3 яйца + 200 грама свинска кайма + масло
3 яйца + 200 грама свинска кайма + масло + 50 грама сирене
Поздрави!
разкършване, ротации ...
набиране 15*,5,5
странична преса 5x5@26кг - готино движение, бях го забравил
усукани напади 5х5@70кг
гимнастик + мобилност на раменете
- 65 минути
*15 набирания се явяват нов личен рекорд. В момента тежа 87 килограма. Предишното най-добро постижение беше 13 набирания с лично тегло 78-80 килограма. При това сега техниката е доста подобрена.
Храната днес:
3 яйца
3 яйца + 200 грама свинска кайма + масло
3 яйца + 200 грама свинска кайма + масло + 50 грама сирене
Поздрави!
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
Вчера добре съм се изпекъл. Днес цял ден ми е хладно. За сметка на това тренировката хич не се получи.
разкършване, ротации
набиране 8,8,7,6,4,4
военна преса 5,5,5,4@60кг
обръщане и клек 5@75кг
- 35 минути
Храна:
80 грама бадеми
3 свински шишчета + салата
160 грама свински врат + масло + 4 яйца
Поздрави!
разкършване, ротации
набиране 8,8,7,6,4,4
военна преса 5,5,5,4@60кг
обръщане и клек 5@75кг
- 35 минути
Храна:
80 грама бадеми
3 свински шишчета + салата
160 грама свински врат + масло + 4 яйца
Поздрави!
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
Пробвай ги, Сашо. Ще ти допаднат. Получава се нещо като напад + КПП в едно движение. 
Аз нямам възможност да ги ходя, обаче и така са готини. Докато свикна да се усуквам и потъвам едновременно ми бяха нужни 2-3 тренировки с 50-60 килограма тежест при условие че зимата правех константни стамини със 100-105 килограма на стандартните напади.
Ето упътването.
Тренировка днес:
разкършване, ротации
военна преса 5х5@60кг
набиране 8,8,7,6,4,4 - шестицата беше почти петица другите бяха ок
обръщане пред гърди + преден клек 5х5@70кг и малки почивки - яко!
- 55 минути
Храната днес:
140 грама свински врат + 3 яйца + 1 кисело мляко
50 грама кашкавал
160 грама свинско + 3 яйца + малко кашкавал
Поздрави!

Аз нямам възможност да ги ходя, обаче и така са готини. Докато свикна да се усуквам и потъвам едновременно ми бяха нужни 2-3 тренировки с 50-60 килограма тежест при условие че зимата правех константни стамини със 100-105 килограма на стандартните напади.
Ето упътването.
Тренировка днес:
разкършване, ротации
военна преса 5х5@60кг
набиране 8,8,7,6,4,4 - шестицата беше почти петица другите бяха ок
обръщане пред гърди + преден клек 5х5@70кг и малки почивки - яко!
- 55 минути
Храната днес:
140 грама свински врат + 3 яйца + 1 кисело мляко
50 грама кашкавал
160 грама свинско + 3 яйца + малко кашкавал
Поздрави!
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
Здравей,pa4080 wrote: От както започнах да правя упражнения като горното, wall slides и face pull, нещата започнаха да си идват по местата. Почти нямам схванат врат или болки в раменете. Започнах да си хващам ръцете зад гърба.
и аз имам сходни проблеми с рамената, а доста често получавам и схващания - не мога да си извъртя врата и боли. Получават ми се при упражнения изпълнявани едновременно и с двете ръце. Може и някоя -патия да имам...Извинявай, че ти пиша в дневника, но би ли споделил колко повторения изпълняваш при горепосочените упражнения и използваш ли тежест за първото или не!?
Първото го правя без тежест, виждал съм в СС да използват ластици, но за целта ти трябва втори човек. Доколкото знам то се прави по-скоро за време отколкото за повторения. Второто правя обикновено с по 8 повторение. За хванатия врат бих ти препоръчал да потърсиш добър кинези терапевт, който може да ти го отключи (с мануална терапия) и след това заедно с него или сам да продължиш по работата в проблемната област.
Поздрави!
Поздрави!
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
Не го видях по-рано - правя подобна външна ротация, която ми се струва, че изолира не по-малко ротатора. Лягам на една страна, като предварително след като съм сгънал на две стар вълнен пуловер ( за да е по-дебел, може и с по-дълга хавлия) и съм го навил на руло, го поставям между мишницата и гръдния кош, напречно на мишницата, и с ъгъл между предмишница и мишница 90 градуса започвам да вдигам дъмбел с около 5 кг от земята, перпендикулярно на дължината на тялото/торса нагоре. Не трябва да се отлепя мишницата от навития пуловер, а той от страничната част на гръдния кош. Движението е само на предмишницата - нагоре и надолу, описващо четвърт кръг - дъга от 90 градуса, докато мишницата само леко се завърта в раменната става - по този начин се натоварва само външният ротатор на ставата. Необходимо е да се внимава да не се отлепя/повдига мишницата от рулото, респективно торса.pa4080 wrote:Траекторията на ръцете е подобна на тази тук, само че съм легнал по корем на пейка и го правя със всяка ръка последователно. На този етап ми се струва, че изолирам по-добре.
И едно друго, ако се ходи на зала - прав се застава не с лице към скрипеца, а настрани перпендикулярно на въжето. С ръка сгъната в лакътя под 90 градуса се издърпва въжето навън от торса ( надясно, ако си застанал с лявата страна към скрипеца напр.), като се внимава лакътя да не се отлепя от тялото - подобно на предното, но прав.
Дано не се натрапвам!
След ваканцията, ще се хвана да тренирам по-сериозно, а днес беше така:
разкършване, ротации, малко разтягане
набиране 8,8,7,6,5,5
обръщане и пуш преса 1,1,1@70,75,80кг
обръщане единици и двойки @80,85,90,95кг - тук и няколко неуспешни
мъртва тяга единици @120,140,160,170кг
странична преса с лост 1,1,1,4@20,25,30,30кг
/саксонови наклони 3х5@2х4кг
/фейс пул 3х8@25-30кг
- 70 минути
Мъртва тяга без фитили с толкова килограми и задържане горе от 2 секунди ми е нов личен рекорд. Миналата седмица си купих магнезий за катерачи - с това нещо няма изпускане, нито лоста за набиране, нито мъртвата тяга - единствен недостатък е че напудрям всичко в бяло.
Всички тези единици ми подействаха много освежаващо - супер! - дори си мисля до края на лятото да продължа с нещо подобно.
Поздрави!
разкършване, ротации, малко разтягане
набиране 8,8,7,6,5,5
обръщане и пуш преса 1,1,1@70,75,80кг
обръщане единици и двойки @80,85,90,95кг - тук и няколко неуспешни
мъртва тяга единици @120,140,160,170кг
странична преса с лост 1,1,1,4@20,25,30,30кг
/саксонови наклони 3х5@2х4кг
/фейс пул 3х8@25-30кг
- 70 минути
Мъртва тяга без фитили с толкова килограми и задържане горе от 2 секунди ми е нов личен рекорд. Миналата седмица си купих магнезий за катерачи - с това нещо няма изпускане, нито лоста за набиране, нито мъртвата тяга - единствен недостатък е че напудрям всичко в бяло.
Всички тези единици ми подействаха много освежаващо - супер! - дори си мисля до края на лятото да продължа с нещо подобно.
Поздрави!
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.