Дневникът на metalex

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Straight
Студент
Студент

Post by Straight »

аз нямам много опит с обратно наклонена лежанка понеже винаги съм я смятал за високо рисково упрж. там ако стане батак първа спирка на лоста е врата :). имам приятели които тренират по 10г+ и според тях е много добро упрж за трицепс но във вариянт със тесен хват(позват тежест някъде 70-75% от нормалия си лег с широк хват). говорил съм момчета които тренират щанги на тях треньора им забранявал да правят каквито и да било лежанки.

проблема с лежанката идва повечето пъти защото се пренебрегва гърба и задното рамо и става мускулна диспропорция. това много лесно може да се види като застанеш прав с опуснати ръце до тялото. ако дланта ти е успоредна на бедрото и палеца сочи напред е ок. тръгне ли да се завърта дланта на вътре и палеце да е по близо и близо до бедрото и малкия пръст да излиза навън толкова по натегнато е рамото и толкова по слабо е задното рамо сравнение с предното.

прави си разтяганията и наблегни на гребането със щанга. те трябва да са долу горе равни с лега/на хоризонтална пейка/. в смисъл нормален лег 5ца 100 гребане със щанга също 5ца на 100.

п.с. видях по напреде в денвникът ти снимки. съвсем ясно се вижда как ти е завъртяна дланта и то много.
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Да,завъртяна е,но си мисля че е защото се изгърбвам.Когато се изпъча,т.е.както трябва да стоя изправен,дланта си идва на мястото.
Ще се наблюдавам и ще правя раздвижванията.Поздрави!
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Тренировката днес
1.Мъртва тяга 105-5,5,5,5,5
2.Раменна преса с дъмбели от седеж 20-5 26-5 30-5,5,5
3.Френско надхват 35-5,5,5 подхват 50-5,5,5,5
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

metalex wrote:Да,завъртяна е,но си мисля че е защото се изгърбвам.Когато се изпъча,т.е.както трябва да стоя изправен,дланта си идва на мястото.
Ще се наблюдавам и ще правя раздвижванията.Поздрави!
Да, но си изгърбен, защото грубо казано гърба не е достатъчно силен за да те държи изправен/изпъчен цял ден.
Погелдни си например последната страница на дневника и преброи всички бутащи и дърпащи движения - ще видиш че бутащите са значително повече от дърпащите. А например ако работиш и на бюро това допълнително спомага да се изгърбваш. При такъв случай съотношението дърпащи:бутащи би било хубаво де е в полза на дърпащите движения, като при набиранията гони перфектна техника http://lichentrenior.com/nabirania/. Гребане правиш, също може би е добра идея да включиш и wall slides.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Съгласна съм с Нудъл, аз и преди ти бях споменала, че ми се струваш леко изгърбен. Проблемът на това е И че ако/като не се усещаш, това ти е предпочитаната позиция на тялото при изпълнението на всички движения, и грубо казано, заякваш грешно - около грешна основа, или 'скеле', оттам всички тренировъчни движения задълбочават този проблем.

Така че бих те посъветвала освен всичко друг, да си правиш видео на упражненията и преди всяка серия да прибираш хубаво плешките назад, за да ти е началната позиция правилна.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Благодаря ви за съветите!Ще си правя по-често клипове на упражненията,за да изчистя с ваша помощ техниката,и ще си настроя отново програмата,за да вкарам повече дърпащи движения.Надявам се да продължите да ми помагате!Сега тръгвам на път,като се върна,почвам.
Поздрави!
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Здравейте!
След дългата почивка отново съм в залата.Тренировката днес съм я съобразил със съветите ви,ще избягвам лежанката и ще се старая дърпащите упражнения да са повече от бутащите.Днес съотношението беше 50:50.
1.Мъртва тяга 75-5;135-3,3,3,3,3
2.Раменна преса с дъмбели от седеж 20-5;28-5,5,5,5,4
3.Хоризонтален скрипец 90-6,6,6,6,5
4.Френско разгъване
с надхват-30-5,5
с подхват 40-6,6,6,5
Приемам съвети.Другия път ще се постарая да направя клипове.
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

От работа не ми остава много време...Тренировката ми днес:
1.Набиране с тежест 15-5,5,5,5,4,в суперсерии с кофички с 15кг-6,6,6,5.Хвата ми беше по-широк от раменете,повдигах се до опиране на брадичката в лоста.
2.Хоризонтален скрипец 90-5,5,не ги правех чисто,а с мах на тялото,затова намалих тежестта до 80-5,5,5
3.Френско разгъване
с надхват 35-6,6,6
с подхват 45-7,7,7,7
4.Сгъване за бицепс 45-5,5,5,5,5
Време 50 мин.
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Тренировка днес
1.Набиране с тежест 20-4,4,4,3,до брадичката.В суперсерии с кофички 30-6,6,6,5
2.Клек 40-6,80-4,4,4,4 За пръв път го правех,след 6 месеца.След първата серия усетих силни болки в задното бедро,не знам дали е нормално.Другия път ще снимам клякането.Тръгвах със задника и при спускането,и при ставането,и не усетих затруднение в гърба или кръста.
3.Раменни преси с дъмбели от седеж
22-5,5
26-5
30-5,2
26-5
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Май ходим в една и съща зала. Може да се засечем накрая. :D
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Ха,браво!Вчера си мислех,че ако имам телефона ти,можех да те питам за една техника при клека,ма го нямам.
Тренировката ми днес
1.Мъртва тяга
60-5,5
100-5
130-4,4,4.Накрая хватът ми не издържа,ръцете ми започнаха да се плъзгат.Трябва да си намеря нещо за целта.
2.Френско
с надхват 35-6,6,6
с подхват 50-6,6,6,6
3.ФКТ 20-5,5.Бяха ми тежки,техниката не беше чиста,намалих на 15-5,5,5
Днес имам мускулна треска в хамстрингите.Те изпищяха още вчера,при втората серия,но доизбутах упражнението.Нормално ли е натоварването при клека да е в задното бедро?Това показател ли е за добра или грешна техника?Другия път ще си нося апарата,за да направя клип,нищо че може да ми се смеят в залата :(
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Някой може ли да ми обясни какво е "хип драйв" при клека?
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Относно последният ти въпрос (в горния пост) мисля, че е показател за това, че след 6 месеца без клек не трябва да се скача на 80 килограма от първата тренировка :D

Аз ползвам такива ръкавици за два лева няма изпускане с тях:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9475_n.jpg
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
ivan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by ivan »

metalex wrote:Някой може ли да ми обясни какво е "хип драйв" при клека?
При изправяне НЕ тръгваш напред с коленете, а буташ нагоре със задника, което пък не може да се случи без задвижване от бедрата + стягане на задника. Съзнателно се прави.
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Значи аз без да искам съм правил хип драйв...май.Стараех се да тръгвам нагоре първо със задника,и ми беше по-леко.Това с ръкавиците е много хитро,ще го приложа и аз.Поздрави и на двамата!
Post Reply