Добро Утро (Good Morning)

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
sensation
Ученик
Ученик

Добро Утро (Good Morning)

Post by sensation »

Реших да отворя тема за това упражнение, защото не успях да открия нужната ми информация във форума или съм я пропуснала, за което се извинявам предварително, ако е така.
Интересува ме каква е техниката при него, когато искаш да натовариш повече задната част на краката вместо гърба, но да не се прецаква кръстът?
Възможно ли е тежеста да ми е малка и затова да не го усещам в краката, а само в корема и гърба?
Поздрави!
Tsefey
Студент
Студент

Post by Tsefey »

http://www.youtube.com/watch?v=56WnuuMf8kc

дори и с мн малка тежест в краката трябва да го усещаш.
Tsefey
Студент
Студент

Post by Tsefey »

Lna wrote:Има ли някакъв вариант да правя това (или поне подобно) упражнение, но без лост. Имам само дъмбели :(
смени го с тяга с прави крака с дъмбели.
OldGreg
Студент
Студент

Post by OldGreg »

Някой знае ли какво е предимството на гуд морнинга спрямо румънската тяга? На мен тя ми се струва като по-добра идея при всяко положение. Ако нещо фейлнеш можеш просто да изпуснеш тежестта, а не да захапеш пода на залата.
I do 5x5 with my 1RM.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

За мен good morning и romanian deadlift се различават (основно) единствено по това, че при тягата тежестта може да се държи по-близо да краката и така става по-малък лоста на силата и е по-леко. Затова тя позволява по-голяма тежест, уж. Ако изведете ръцете напред под раменете и ще е 100% като при morning и ще ви стане по-тежко.

Съветвам ви винаги да имате поне малък градус сгъване в коленете (отключена става).

Кондиционен треньор
Post Reply