Дневничето на медиа_на

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
media_na
Доцент
Доцент

Дневничето на медиа_на

Post by media_na »

Здравейте!Новичка съм и се впускам направо тук в дневниците, за да се следя и да знам какво и как ( с ваша помощ, надявам се :D )правя.

Отне ми доста време да се ровя, да чета и има още много........но откакто започнах да се храня ВМ-НВД се чувствам преизпълнена с енергия.
Накратко за мен, 25 г., 170 см, син на 3 г.

Историята:След бременността много бързо си върнах кг, благодарение на кросчето и велото вкъщи.Любител съм на кардиото, но от скоро тренировките с тежести надделяват.До миналата година бях с почти перфектни мерки +-2 см.Януари 2008 г обаче отказах цигарите.Първият месец безразборно хранене ми донесе няколко кг.След това започнах да се ограничавам, наблягах на зеленчуци, плодове, месо, яйца.Кг обаче бавно и славно се качваха и така до +10-на кг и +10 см на обиколки.От тогава (като спрях цигарите) започна да ме мъчи и няк'во ужасно акне по лицето.Ходих на дерматолог, правих си хормонални изследвания - нищо, но акнето - факт за съжаление.

Юни месец правих една диета, май й викат безвъглехидратна.Яде се месо , яйца и заленчуци, без млечни, вкл.и масло и заквасена сметана.След 24 дни бях - 2,5 кг, -2 см гърди,-3 см ханш, -4 см талия,стегнат бицепс + 2см.След като приключи тази диета започнах ВМ-НВД и мога да кажа, че се чувствам далеч по-добре и храната ми е по-разнообразна.
Цялата диета бе съчетана с фитнес,но тренировките по препоръка на инструкторите в салона, обаче беше достаоттегчаваща, на машини.От 10-на започнах да тренирам със свободни тежести (взаимствах най-вече от дневника на Рени)Беше ми трудно с упражненията, защото не им знаех имената, но с търсачките горе долу ми се поизясниха :lol: Следователно във фитнеса инструкторите ме питат какво правя, а много от трениращите ме гледат странно.Днес например в залата с тежестите (те са като отделени зали за кардио, тежести, машини за крака и т.н.) имаше само едно момче, другите бяха по машините, е , не че и в 8 без нещо сутринта има толкова хора, но...

Менюта ще пусна утре, че не са в мен.Сега имам само тренировки.

08.07.
лицеви 10,8,10 на коляно
набирания (на машина още не мога без) 4-5
кофички на пейка 3х10
Милко преса (дано я правя правилно, днес помолих да ме наблюдават, но инструктора каза, че за 1 път вижда такова упражнение) 3х10 с 7,5 кг (на ръка)
крака от висилка 3х10
саксонски наклони 3х10
ренегатско 4х10 с 10 кг.
плие 3х20кг
бг клек по10 на крак с 7,5 кг
суинг 3х20

10.07
лицеви, набирания кофички (бройки като предния ден), наклони с гира 3х 10 на всяка страна,коремни преси с гира от наклон 3х15,плие с 20кг, напади с дъмбели по 12,5 кг, мъртва тяга с 30 кг, суинг 4х20

11.07

КПП (не съм сигурна точно дали е това), повдигане на дъмбели на страни 3х 10 с 3 кг., Милко преса с 7,5 кг, ренегатско 4х10 с 10 кг, крака от висилка 3х10, клек с дъмбели 4х10 с по 12,5 кг в ръка, мъртва тяга 4х10 - 30 кг, 20 мин крос на 2 степен (нямах сили за интервално)

и днес 13.07
за рамене повдигане на дъмбели настрани 3х10 с 5 кг.Милко преса по 4 пъти с 10 кг :D , коремни преси с дъмбел от наклон 3х15 с 5кг,ренегатско 3х10 с 12,5 кг(много се търкалят тези дъмбели :) ),напади 4х10 с 12,5 в ръка, мъртва тяга 3х10 - 35кг :D , суинг 3х20
Само тези имам записани.

Утрешната тренировка - ще видим.

МалИИ много дълго стана :lol: Айде спирам вече
Last edited by media_na on Thu Jan 07, 2010 13:51, edited 1 time in total.
Имало едно време.......
Rennie
Студент
Студент

Post by Rennie »

Здравей и добре дошла, media_na! Радвам се, че си се спряла на тренировки със свободни тежести, дават страхотен резултат и са много по-забавни от машините, но ти сама си се убедила в това.
За Милко Бенч прес трябва да гледаш двата крака да са ти хубаво стъпили на земята, кръста да е лепнат много здраво на пейката и да не се отлепя по никое време. Ръката с дъмбела минава малко под пейката, буташ до горе, стегнат пояс и леко си се повдигнала нагоре (повдигането идва от само себе си, когато залепиш кръста на пейката). Дупето ти е във въздуха, ръба на пейката трябва да е точно където ти свършва дупето и започва кръста. Надявам се да съм ти помогнала с обяснението. Снимай се ако можеш, ще те коментираме с удоволствие! :D
Колко време ти е една тренировка? Доста упражнения са си това, внимавай да не претренираш! Аз също в началото тренирах с толкова упражнения, но сега гледам да ги ограничавам до 8. Ще ти препоръчам да си правиш кардиото в друг ден, защото след една тренировка като твоята ще се скапеш ако решиш и кардио да правиш, но ти май си го усетила това. Аз лично правя кардио веднъж месечно, защото не ми е приятно. Ако са ти достатъчно интензивни тренировките с тежести и се храниш подобаващо, няма да имаш нужда от кардио дори. Поздравления за килограмите на ренегатското! :D На прав път си, напиши и храната утре да ги видим, тя е много важна щом искаш да сваляш. :D
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Благодаря, Рени за обяснението и на Марсн за линковете.Наистина ще са ми от полза.
Цел:намаляне на мазнини и обиколки, и може би кг.

РП: 1467,5
1467,5 х 1,375 = 2018
храна по около 1500-1700 ккал.

10.07
без апетит, цял ден малко диня 1 к. мляко, 10г ленено семе, за вечеря шопска салата

11.07

2 яйца с 20г масло
к.мляко 250г (3,6%),лен 10г
свинско на скара 80г, домат,краставица
ябълка,к.мляко 250г
пил.гроб,салата 150 мл ч.вино
1530ккал, м/б/в - 65/19/16

12.07
2 яйца,20г масло
ябълка,кис.мляко 250г,лен
100г пил дроб с масло,салата от домати и краставици
2 яйца,25г масло
пил.дроб,шопска с 50г сирене,маслини 30г,зехтин1л,вино200мл, 100г ябълка
1890ккал 66/20/14%

вчера

2 яйца, масло 20г, 250г мляко,лен 10
сусам около15-20г (не съм сигурна)
2 яйца, масло 23г
кашкавал 10,сирене 20
шопска със 100г сирене, маслини 30г
ябълка 100г,сметана 20% 100г
1700 ккал, не съм смятала % за вчера

днес

тренировка:кофички на пейка 3х10
военна преса 3х10 с 15 кг
ренегатско 4х 10 с 12,5 кг
side bends (права)1х10 на страна с 17,5 кг; 3х10 на страна с 20 кг
крака от висилка 3х10
клек с щанга 3х10 с 25кг
ходещи напади 3х10
добро утро 4х10 с 25 кг
крос 7 мин интервално.

храната днес.: До сега 2 яйца, 20г масло, за обяд съм замислила 3 кюфтета (общо 110 г, свинско месо мелено в магазина на място), 100 г сметана, краставица.За вечеря още не знам.

Наистина ще махна кардиото от силовата тренировка.Нямам сили.Днес бях замислила 15 мин интервално от програмата на кростренажора, ама едва изкарах 7.

тези менюта имам само записани от няколко дни преди това не се различават особено.Утре пак ще ходя на фитнес, че в четвъртък заминавам на море и ще имам седмица почивка.
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

За вчера процента 76/16/8

Забравих да кажа, че пия около 3 л вода и рибено масло всеки ден от 0,5 до 1 г. 0,5 е, ако забравя единия прием за деня, което за съжаление често ми се случва.
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

тренировка:набирания 2х10
кофички на пейка 3х10
КПП 4х10 с 18 кг (по 2 на ръка)
Милко преса 10,10,6,6
ренегатско 3х10 с 15кг :lol:
клек с дъмбели 3х10 с 15 кг
напади 3х10 с 10 кг
мъртва тяга 4х10 с 35 кг.

8 упражнения - добре,време около 50-60 мин.,наистина не знам , нямам навика да засичам, но ще почна.

храна, до тук 2 яйца с 20 масло, кюфте 40 г.После не знам.

Лек ден!
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

И така.... няма да говоря за почивката, защото резилът е голям :oops: , то не бяха плодове, ....и едни мекички.....УЖАС<УЖАС :twisted: няма да говоря повече.Важното е обаче че не съм качила нищичко, даже някои казаха че изглеждам много добре, а днес като бях на фризъор имаше една жена, възрастна, ме пита дали съм на 19 години :lol: супер, дойде ми добре този комплимент :P :lol: :D

И така днес във фитнеса:
Преди да тръгна си направих лицевите вкъщи - 8,8,7
после в залата:
кофички пейка 3х10
КПП 3х10, 18кг
военна преса 3х10 с 15 кг
Милко бенч 3х10 (на ръка) с 7,5 кг
ренегатско 3х10 с 12,5 кг
side bends 3х 10 на страна с 20 кг
плие 4х10 с 25 кг
мъртва тяга 3х10 с 35 кг.

храна до тук:
закуска: ако може така да се каже в 12ч
2 яйца с 20г масло и 70г сметана
след час някъде салата само със сол.Баба има РД и трябваше да хапна нещо от обяда, макар да не ми се ядеше след обилната закуска.
към 15 и нещо часа пил.бутче и салата с 1 с.л. зехтин и 8 маслинки
за вечеря се колебая между вратната пържола и пил.крила и двете много ги обичам.Ще видим.

Сутрин закусвам след тренировка.Като че ли ми е по-добре.Понякога ако съм станала по-рано и не издържа - хапвам, ама.........чувствам се леко дискомфортно, не знам защо. :roll:
Днес навън е някакъв ад, много е горещо.Лек ден!
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Вчера малко по-малко калории, ама то в тая жега.... 8)
Ккал 1285 75/24/1 в %
Доматите и краставиците не ги броя, до колкото разбрах ккал за преработването им са повече от тези, които самите те съдържат.Пък и на ядене да изяждам 1 домат с 1 корнишон.

Преди малко се върнах от фитнеса:
вдигане на дъмбели на страни - 7,6,5 с 6 кг
кофички пейка 3х 10
коремни преси с тежест от наклон - 3х15 с 7,5 кг
ренегатско 3х10 с 15 кг :P
вдигане крака от висилка 2х10 (хич не ми харесва това упражнение, едвам си вдигам краката перпендикулярно на тялото, а до колкото знам трябва да е по-високо, а проблемът ми е точно долната част на корема :oops: )
бг клек 3х10 на крак с по 10 кг в ръка
добро утро 3х10 с 35 кг
пътека 8 интервала 30/30 сек.

преди малко вкарах 3 яйца с 20 г масло, бях много гладна.По-малкото калории вчера си оказаха отражение върху тренировката.Изпълненията ми бяха малко по-трудни и почивките по-дълги.И пак не засякох колко време ми оптне тренировката.Все забравям :evil: Като се сетя и вече съм по средата.
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Някой може ли да ми обясни как точно се изпълнява гребане с щанга и дъмбел.Не можах да го намеря :oops:
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Здравейте!Днес тренировката си беше истинско преживяване.Наскоро близо до нас отвориха нов фитнес и днес реших вместо да си ходя на "моя", да мина да видя новият и ако ми хареса да остана.И така..още от вратата ме посрещнаха с невероятната новина, че за жени е безплатно до 22.08.Залата е просторна и голяма и в почивните дни като тренирам, не ми трябва кола, за да стигна до там(другията фитнес през работните дни така или иначе ми е на път за работа :P,но събота и неделя ползвам кола )Отделно попитах какви ще са цените и се оказа,че е с около 40% по-евтин.Какво по-хубаво от това.Единственото, което днес ми попречи и загубих много време беше че ВСИЧКИ дъмбели и щанги трябва ръчно да си ги правиш, докато в "моя" фитнес има и готови, тежестта е като излята.Аз досега само тях ползвах и днес малко се обърках, ама се справих де, ще свикна. :lol:

Тренировка вчера нямаше.Храната ми беше добре, само докато храних малкия за вечеря и хапнах малко от коричката на филийката му и за капак смукнах и 2 резена ябълка.Ама съм в ПМС и нервата ме тресе яко, а желанието за въглехидрат да не говорим.

Днес тренировка:кофички - няколко, не на пейка и не се справих
започнах КПП ама нещо не ми беше ок уреда и го оставих.
гребане с щанга (намерих го :P )-3х10 с 10кг без лоста, него не знам колко е.
ренегатско - 3х10 с 15 кг
side bends- 3х10 на страна с 20 кг
плие - 2х10 с 25 кг и 2х10 с 30 кг
напади -3х10 с 20 кг без лоста
тяга с прави крака 3х10 с 40 кг :twisted:

Днес в залата имаше само мъже и всички ме гледаха странно докато тренирах, особено когато вземах 30кг дъмбел за плието.Същите тези мъже размахваха най-много 10кг за бицепс.А иначе бяха напомпани.Кой знае колко химия са изпили, но.....няма значение.

храна до сега: 2 яйца с 20г масло.
за обяд сигурно тон със салата,ще видим.

И последно да попитам има ли значение подредбата на упражненията, аз се старая да са отгоре надолу, првилно ли е.
лек ден на всички! :D
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Тази сутрин съм много гладна.И в 6:10ч закусих 2 яйца с масло.В 8ч отидох във фитнеса, но не ми беше комфортно.Не знам защо като закуся и после тренировката ми е мудна и по-трудна, повече се уморявам :oops: .И на всичкото отгоре след това пак бях много гладна.Дали пък не е от ПМС-то като сложим и факта, че се чувствам и адски натежала. :oops: :oops: :evil:

Тренировка:
КПП 3х10 с 18 кг.
военна преса - 3х10 с 20 кг
гребане с щанга - 8,6,6 (последните 1-2 бройки на повторенията мисля, че не ги правя какт трябва според мен.Ръцете ми се рартеперват и едва достигат успоредно на гърба, а до колкото разбрах трябва да минат над него)тежичко - 35 кг
странична преса - 3х10 с 7,5кг
side bends - 3х10 с 20 кг
Милко преса - дясна ръка - 10,6,6 с 10 кг
лява ръка - 7,6,6 с 10 кг
клек - 40 кг ( с лоста) - супер беше-приятно тежко
добро утро - пак с 40 кг 3х5 но ми дойде доста зор и мисля че не го направих добре, накланях се докато усетя дърпане в корема и крката, чувствах че ако продължа и ще се свлека на земята.Наближавах, но не достигах перпендикулярна стойка на гърба.Накрая направих 10 повторения само с лоста,според мен добре, но ми беше леко.Другият път ще е някъде по средата може би. :lol:

храна: 2 яица с масло и след тренировка 250 г миш-маш.За обяд ще бъде бутче, а за вечеря може би дроб или сърца със сметанка.Горе-долу така съм го замислила, разбира се и салатка ще има.

Днес си засякох тренировката - 50 мин.
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Здравейте!Пак съм на линия.МЦ вече свърши и аз отново съм на линия.Тренировките не съм ги спирала, ама с храната на моменти се поувличах.Имам в предвид с плодове и мого млечни, а и бадеми от магазина.Ама тя свеки е за бой.Праща ми цели торби с прасковки, грозде и диня за капак.Ама вчера вече се ядосах на себе си, че прекалявам с плодовете, събрах всичко в една чанта и го пратих на майка ми.Даже преди малко свеки пак ми се обади да ми пратщала още праскови, ама аз категорично отказах.Ще си хапвам само като ходим на гости.
Имам записани тренировки от миналите дни, ама не са в мен сега.Иначе за вчера:Малкия си беше вкъщи и аз не можах да отида на фитнес , но сутринта вкъщи направих 3х10 лицеви, 3х 10 кофички и тръстери 20,10,10 като почивката ми е броене от 1 до 10.Исках да се пробвам с табата, ама нямам хронометър.Затова пък на обяд малкия като заспа:
кростренажор:1-2 мин. спкойно темпо въртене напред.След това 8 интервала 20/10, после 10-ина мин.спокойно.Същото повторих с въртене назад и накрая пак 15 мин.напред монотонно (но не бавно) и още толкова назад.Накрая вече започна да ми причернява и имах чувството, че ще повърна, а ако някой ми беше изтискал потника, .... :x

Тренировка тази сутрин в залата
КПП - 3х10 на ръка с 23 кг
лежанка 3х10 с 25кг (приемам лоста за 20 кг плюс 5 тежести)
ренегатско 10,5,5,10 с 17,5 кг.(тук тел. ми звънна, иначе щяха да са 3х10)
плие 3х10 с 30 кг
клек с щанга 3х10 с 40 кг(20лост плюс 20кг)
м.тяга - 8,10,10,8,5 - 45 кг
тръстъри 5х10 с по 5кг в ръка
чувствам се прекрасно.

:rolf: :rolf: :rolf:

Храна: 3 яйца с 20 масло за сега.За обяд още не знам, а за вечеря ще си правя кюфтета със сметана и салата.Лек ден
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Вчера 1580ккал, не съм смятала %, но като цяло въглехидрата е от 1 домат, 3 корнишона, 1/4 ябълка,150 г мляко, а и като не броим зеленчука...Другото е месо и яйца.Нямаше сметана в магазина, затова хапнах малко к.мляко.

Тренировка днес:
странична преса-10,8,8 на ръка с 10 кг
гребане с щанга- 10,8,7,5- 30 кг
ренегатско - 4х10 с 20 кг :clap: (нямах намерение да вдигам тежестта,ама едно момче точно преди мен грабна 17,5 кг и аз....почудих се и взех по-тежките.И наистина ми дойдоха малко тежичко, ама въпреки това много ми хареса.Ренегатското е едно от любимите ми упражнения. :rolf: )
МВР-10,9,7 на ръка с 10 кг
side bends - 3х10 на страна с 25 кг(накрая ръката ми изтърваше)
напади - 3х10 с 40кг
добро утро - 3х10 с 30 кг(бяха ми тъкмо кг)
тръстъри - 5х10 с по 5 кг(също много ми допада)

храна за днес:
6:20ч- 2 яйца и 20 г масло (днес не ми беше тежко на тренировката, въпреки закуската преди това)
към 11ч ще хапна пак 2 яйца с масло и 2 кюфтета(100г)
следобед сметана/к.мляко, а за вечеря вратна пържола със салата :lol:

Скоро не съм се мерила и теглила, но мисля след няколко дни да го направя.Радвам се че все повече хора ми казват, че изглеждам много добре :lol:
Лек ден!
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Вчера нямаше тренировка, а и с храната се поувлякох, ама имахме годишнина с мъжа ми.От цялото преживяване си взех 2 поуки:
1.Никога не сядай на лятно заведение(т.е.има маси само отвън), когато синоптиците казват, че ще вали и то порой :giggle: , но пък беше забавно да си викаме наздраве, скрити под чадъра и да си хапваме "дъждовни" кашкавалчета и мръвки докато таксито дойде. :rolf:
2.Не пий по 3 бири, като си решила да ходиш да тренираш рано сутринта :giggle: .
Тренировката ми беше мудна и се чувствах уморена.снощи не закъсняхме кой знае колко, ама тази сутрин се поуспах.Не можах да си приготвя закуска, само грабнах сметаната от хладилника и тъкмо си я хапвам по малко.На всичкото отгоре срокът й на годност изтича днес. :no:

тренировка днес:
лежанка 8,8,8,6 - 30кг
странична преса - 3х8 - 10 кг
гребане с щанга - 3х10,1х8 - 30 кг
ренегатско - 3х10 с 20 кг
side bends-4х10 на страна с 25 кг (лявата ми ръка е по слаба, почти изтървам)
крака от висилка - 3х10
клек с щанга - 40 кг
м.тяга - 3х10,1х5 - 45 кг
кростренажор - 1мин.спокойно>8 интервала 20/10>1 мин спокойно

общо около 50 мин.
Вече сериозно се замислям да намаля броя на упражненията до 6 без кардиото.По 2 упражнения за горна, средна и долна част.
Лек ден
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Вчера целия ден ми беше смотано, а вечерта направо ......легнах си още в 21ч., по-точно в 20:55.Тази сутрин се събудих в 10:30ч.даже не помня кога за последно съм спала до толкова.И наистина нещо не ми е добре като цяло.Не ми се яде, постоянно ми се прилягва.Не вярвам да е някакъв период на адаптация, може би по-скоро се разболявам.Както и да е .Реших , че ако се раздвижа малко и ще ми стане по-добре, затова отидох в залата.Тренировката беше супер и наистина леко ми повдигна настроението,макар и временно.Ето я и нея:
лежанка - 3х10 с 30 кг
стр.преса 3х8 с 10 кг
ренегатско - 3х10 с 20кг
side bends 3 х10 с 25кг
МВР-д.ръка-3х6;л.ръка-4,6,8 с 10 кг
плие-4х10 с 30 кг
добро утро - 3х10 с 30кг
м.тяга-3х10;1х5-47,5 кг :!:
тръстъри - 5х10 с 15кг :!:

Пак направих повече упражнения, ама всеки път си викам само ей т'ва да направя и после другото...... :oops:

"Закусих" чак в 15ч 3 яйца с 25г масло.До преди малко си правих бутчета на тиган с масло(за пръв път го правя) за после.
Като цяло все още не ми е добре, въпреки,че е по-добре от сутринта и вчера.Дано до утре се поуправя и да ми светне малко.Нещо пак ми се прилягва. :cry:
Лек ден.
Имало едно време.......
Post Reply