Свинско по китайски

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Soul_on_Fire
Ученик
Ученик

Свинско по китайски

Post by Soul_on_Fire »

Здравейте. Вчера ми попадна съвсем случайно едно парче свинско пресничко месце и днес докато се чудех как да си го приготвя изпълних някаква смесица от рецепти, но накрая се получи много вкусно. Ето и продуктите:
800гр свинско тлъсто месце
50гр масло
4-5 големи зелени чушки
2 глави лук
няколко моркова (аз имах само 1)
1 супена лъжица мед
и малко лимон или оцет (киселко нещо, ако обичате)
Мисля, че и без последните две пак ще бъде вкусно.
А и сол и някакви подправки на вкус. (Аз готвя без сол. Не, че имам нещо против, просто в 90% от случайте я забравям :D )
В китайската рецепта се слага балсамов оцет и соев сос, но аз не ги харесвам, затова и не ги ползвам, а в една друга може да се добави просто вода.
Слага се маслото в по-дълбок тиган и когато се сгорещи се прибавя нарязаното на кубчета месо. Запържва се за пет минути и се слагат морковите меда и лимона. Оставя се на по-слаб огън и се разбърква на пет минутки примерно. Не засякох време, но то като стане готово, ще си покаже. Става с онзи кафеникаво-златист цвят и лимона и меда са се изпарили почти. Накрая се слага лукът, нарязат на едро и след около минутка и чушките, колкото да се омешат със сместа. Съжалявам, че нямам снимка за да ви покажа, че освен, че е много вкусно и изглежда много добре.
Добър апетит :)
Post Reply