Ммм, да - харесват ми и не мисля че задните кофи с мах ги покриват. Някои нови неща, които започнах да правя. Може и да съм ги споменавал, но отдавна не съм писал и не помня.
Силово с тесен хват.
Съчетание от силово -> превъртане напред до J -> часовник -> без отпускане на тялото след часовника, връщане с коремно. Много добро съчетание.
Хиперекстензии – намерих си място за тях.
Набиране на халките, което започва с надхват и завършва с подхват. Подвижността на халките позволява въртенето им по време на изпълнението. Изцяло повлиян от бодибилдинга начин на изпълнение, целящ максималното за набиране разпъване-съкращение на бицепса.
Едно движение на халките, наподобяващо „пуловер”. Краката са подпрени на височината на хвата, тялото е хоризонтално, с лице към опората - халките. От това положение по принцип изпълняваме движение подобно на флайс. Сега го модифицирахме до „пуловер”.
Обратния вариант – пак краката са подпрени, тялото виси под халките с гръб към земята. Експлозивно хоризонтално набиране и продължаване на движението, подобно на онова трицепсово бутане зад гърба, с опора на краката.
„Разхождане” по вертикална тръба (поле). Стъпалата са стъпили на тръбата едно над друго, а ръцете, почти прави, са я обгърнали с дланите. Пристъпване със стъпалата, прехващане с ръцете и се движим нагоре и надолу. Стъпала и длани – друго не опира до тръбата.
Някои неща, под влиянието на Icoico и още един, който май не е регистриран във форума.
Лицевите с максимално изнесена към средата на тялото опора съм ги споменавал. Идеята е опората да поема колкото се може повече от цялата тежест на тялото, докато накрая не започне да го повдига изцяло, без необходимост от опора на краката.
Стойка само на ръце или дори само на пръсти, с колене опрени на лактите (жаба) или колене свити под гърдите (топка) и задържане за време.
Стойка за раменна опора до стена, без изпълнение на раменна, максимално повдигане с раменете и задържане, или брой повдигания. От същото положение, с гръб към стената, „пипане” на стената със задник или облягане на цялото тяло и връщане, или от облегнато положение пускане на краката напред.
По отношение на студа, за който спортува на открито, „голите” стави може да реагират – върху тях няма никаква „маса”, която да ги пази от студеното, а да се разчита само на триене в тях за затопляне не е добра идея

Затова, моят съвет е да се спортува с дълги ръкави, които да пазят лактите от студа. Иначе ще разберете от къде точно ви минава лъчевия нерв. Дишането си е ясно. Аз лично си се обличам „щедро” и не допускам въздух през устата. Тренировките са с по-големи почивки за да няма голямо задъхване и с тежки, бавни и затруднени изпълнения, съответно на много по-малка бройка. Самите тренировки също са ми по-кратки – 40-50 минути. Тази зима смятам да наблегна на задържанията, макар че се чувствам много „бос” в изометрията.