Кинезиотейпът представлява специална еластична лента, с която се цели да се намали болката, да се подобри стабилността на ставата или да се намали отока. С кинезиотейп се улеснява работата на мускулите и се подобрява стабилността на ставите без да се ограничава обемът на движение. Кинезиотейп влияе върху мускулите, ставите, кръвоносната и лимфната системи, фасцията и рецепторите.

  Важно е тейпът да се постави от кинезитерапевт, защото според целта на апликацията, която се прилага, се използва различна разтегливост на лентата. Важно при поставянето на тейпа е да се прецени коя апликация е най-удачна за конкретния случай и апликацията да бъде поставена правилно. Тейпът може да се приложи навсякъде по тялото, стига кожната повърхност да го позволява. Ако лентата е поставена от некомпетентно лице, тейпът може да не помогне и дори да навреди при по-голямо натоварване на травмираните структури.

  Кинезиотейпингът е добър метод за поддържане на резултати между процедурите при възстановяването на травми. Тейпът не позволява на мускулатурата да се травмира още повече при разтежения и позволява по-бързата регенерация на травмираните тъкани. Кинезиотейпингът е много ефективен метод при отоци. Много бързо и безболезнено се намалява отока.

Цени

УслугаЦена
Кинезиотейп15 лв.