Електротерапията представлява използването на електрически токове за извършване на физиотерапевтично лечение. Електротерапията е преформиран физикален фактор. Повечето съвременни апарати за електролечение разполагат с голям набор от ниско- и средночестотни токове, което позволява на терапевтът да избере кой ток иска да използва спрямо конкретната цел и терапия, която иска да постигне. Електротерапията има силен болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект. Подобрява се кръвообръщението и намалява отока.
Големият набор от токове позволява лечението на много оплаквания.

В SPIDER SPORT разполагаме с апарат за електролечение Intelect Neo.
Intelect Neo е комбиниран апарат за физиотерапия, един от най-новите и използвани във всички съвременни спортно възстановителни центрове апарати. Широкоспектърен апарат с вградени всички известни в медицината ниско и средночестотни токове. Апаратът позволява и третирането на повече от една зона, както и комбинирането на електролечението с ултразвукова или вакуумна терапия.

Показания за прилагане на електротерапия:

  • болка
  • възпаление
  • мускулни травми
  • фрактури
  • мускулни атрофии
  • следоперативна рехабилитация
  • парези, парализи и др.

Електротерапия – Терапия, която действа обезболяващо, противовъзпалително, трофично, противооточно на травмираните структури.

Ултразвук терапия – Третирането с ултразвук в дадена зона променя пропускливостта на клетъчна мембрана. Активира се клетъчния транспорт и се вкарват в дълбочина различни гелове с противовъзпалителна цел.

Вакуум терапия – Вакуумът действа на тъканите в дълбочина и позволява третирането на по-дълбоките слоеве на мускулите, сухожилия и други тъкани, които при други процедури не са достъпни. Увеличава се микроциркулацията на кръвта и лимфа. Стимулират се нервни окончания и кръвоносни съдове.

Цени

УслугаВремеЦена
Преглед60 мин.60 лв.
УслугаВремеЦена
Електротерапия10 мин.12 лв.
Електротерапия15 мин.18 лв.

Запишете час сега Свържете се с нас