Според вас вярно ли е това ? Според мен Мечников едва ли греши, но може би това е само част от истината.Това със загниването в червата съм го чувал и друг път,само че от веганиВ началото на XX век в най-известния за това време институт „Пастьор“ в Париж постъпил на работа големия руски биолог Иля Мечников (1845–1916). Той допуснал, че стареенето на човека е болест като всяка друга. Мечников приема, че белтъчните вещества в дебелите черва загниват, при което се получават токсични амини, вредни за човека. Те се абсорбират от организма и предизвикват промени в тъканите на артериалните стени. В резултат настъпват старчески изменения при хората, които водят към прекомерно ранна смърт. Мечников смятал, че вредното действие на тези микроорганизми би могло да се намали чрез подходящи лактобацили.
Мечников отдава големият брой столетници в България на редовното консумиране на кисело мляко
Загниване в червата
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Загниване в червата
Здравейте! Съвсем случайно попаднах на този текст

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2 ... -post.html
Тук има съвсем читаемо (простонародно) обяснение за процесите на гниене в червата. Не съм запозната с теорията на Мечников. Със сигурност е голям учен, но това нито означава, че е на 100 % прав, нито пък че към края на 19 век е разполагал със средствата на днешната наука
Тук има съвсем читаемо (простонародно) обяснение за процесите на гниене в червата. Не съм запозната с теорията на Мечников. Със сигурност е голям учен, но това нито означава, че е на 100 % прав, нито пък че към края на 19 век е разполагал със средствата на днешната наука