Имам нужда да обменяме опит и подходи.
Ники е на 4 години. от 1.6 години ходи семейна детска градина, но аз му давам храна да си носи. Общо взето има периоди, в които не яде (достатьчно според мен), и други, в които стабилно похапва. Вкьщи се яде ВМ НВ.
Но ми се струва напоследьк, че иска да е като другите деца. Поради някаква перверзна причина, много обича хляб (вкьщи купувам само качествен хляб, или аз правя квасен, ако ще имаме гости примерно...). Но го яде само с масло. Не иска сандвичи, което може би е добре. Миналата седмица видях една снимка от детската градина, кьдето двете други деца са седнали и си ядат сандвичите с апетит, а той ги гледа втренчено, но не яде. Като го попитах дали и той иска сандвичи, ми каза, че може от време на време. Като го питах какво иска в тях, каза, че искал месо, за да са му полезни
Като цяло обаче, с времето явно му се засилва желанието да е като другите деца, включително и аз неща като например, 'хайде да си купим телевизор'.
Вчера бяхме на гости, дадоха му да яде, както и на другото дете, печено пиле, маслинки, и краставички и в отделна купичка варен бял ориз. Той изяде само ориза
Чувствам се обьркана как да подхождам - хем да не го отвратя от месо и яйца, хем да го храня добре, хем всички да са щастливи. Напоследьк не се храни сам, трябва да го подканвам, или аз да го храня, което не ми се струва нормално за дете на 4 години.