Още в началото се извинявам за темата тип "какво да правя", предполагам, че ви е писнало от такива... Честно казано обаче, реших, че е нужно да се консултирам...
Положението е следното - 37 години, тотално обездвижено ежедневие, 108кг. 177см.
Тъпча каквото ми падне (много малка част е реално хранене, останалата е някакво набиване по навик). Никога не съм спортувал. Последното ми псевдо спортуване (бягах по 1-2 километра след работа) е от далечната 2004.
Правилното хранене не е дилема - само в един период от живота си съм си налагал правила за това, което ям - през 2004, тогава избрах НВД, защото се подлъгах по акъла на един Христо и един Spidercho
Та след излеянията - по темата.
Четох доста из форума и изгледах всички филмчета. Приел съм, че тренировката трябва да е със свободни тежести. Днес опитах повечето упражнения - резултата е трагичен от където и да го погледнеш... НИЩО не ми се получава. Като казвам нищо имам предвид съвсем нищо - стойката за ренегатското не мога да "хвана".... Естествено има и положителен момент - много по-лошо няма как да стане...
1. Как да си определя тежестта с която да започна. В смисъл, че доколкото се познавам, сигурно ще започна с по-малка тежест, отколкото реално е нужно и ще мяткам ръце без особен ефект... Иска ми се ако има как да има някакъв по-обективен метод
2. Как да "хвана" правилното изпълнение на упражненията? Имам предвид преди всичко мъртвата тяга, нападите и клека.
Днес минах през два фитнеса тук (В. Търново). В единия няма инструктор - плащаш и правиш каквото си искаш. Не се мери с калипер, но все пак момчето, което вземаше парите компетентно ми заяви, че съм доста затлъстял, което си беше прозрение...
Та ако някой може да ме ориентира по двата въпроса - предварително благодаря.
П.П.
Доколкото четох из форума, препоръчваните методи за трениране са по някакъв начин специфични. Твърди се и че дават добри резултати, което съм приел за вярно. Предлага се обучение за треньори във "Фитнес академия". Ако всичко това е вярно, идея си нямам защо няма франчайзинг на това чудо...