Калории

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Hacoo0
Ученик
Ученик

Калории

Post by Hacoo0 »

Здравейте ! Нов съм във форума , днес попрочетох доста за горенето на мазнини , защото искам съвсем да се изчистя особено в областа на корема ( не , че съм дебел , но искам да ми се покажат плочките) . Сега обаче ми изникна един въпрос в главата ... значи когато бягам на пътеката (темпо 10 км/ч) за 30 мин. пише , че съм изгорил 300 калории , а целия оливам в пот все едно съм се къпал . Когато обаче отида на велоергометъра и въртя 10 мин на ниско ниво пипе , че съм изгорил 250 калории, а аз изобщо не съм изморен ... Та въпроса ми е дали това наистина е вярно или пътеката не показва истинските резултати , защото ако това е така по-хубаво само на вело-то да си въртя хем няма да се изморявам :!: Моля разяснете ми малко ситуацията :)
wabbitt
Ученик
Ученик

Post by wabbitt »

Изобщо не гледай какво ти пише по мое мнние. Това е все едно обикновен кантар да ти изчисли % мазнини.
freelancer_bg
изгонен.

Post by freelancer_bg »

media_na wrote:Зарежи кардиото, тренирай с тежести :wink:
Продължителното кардио ти повишава много кортизола, а когато имаш много кортизол, мазнините се отлагат на корема. Това, което исках да ти кажа е,че с кардио няма да си покажеш плочките. А ако го направиш, в което се съмнявам, ще е за сметка на много свалени мускули.
OldGreg
Студент
Студент

Post by OldGreg »

По-лошото действие на кортизола е, че направо ти разгражда мускулите (че и всички други чаркове на тялото). 30 минути не е толкова фатално, но пак - по-добре се отслабва с тежести или поне интервално кардио :)
I do 5x5 with my 1RM.
Васко Наумов (Backo)
Ученик
Ученик

Post by Васко Наумов (Backo) »

Hacoo0
Ученик
Ученик

Post by Hacoo0 »

Да май-забравих да отбележа , че сигурно в продължение на половин година съм правил секи ден по минимум 500 коремни преси .... тва имах впредвид под "искам да си покажа плочките" защото знам , че имам , но не се виждат заради корема :| Значи тогава без кардио само с хранителен режим би трябвало да сваля мазнините от корема така ли ?
OldGreg
Студент
Студент

Post by OldGreg »

500 коремни преси.. ужас!
Това е малко все едно да очакваш някой маратонец да има големи крака. При такива огромни подвизи на издръжливостта хормонът кортизол се покачва много и си убиваш шансовете да изградиш някакви по-едри мускули. А за да се виждат плочките, първо трябва да имаш малко мазнини и второ под тези мазнини да имаш мускули ;)
По-добре прави планкове на серии от по 1 минута или ако това не ти е трудно започни да правиш ренегадско гребане.
http://lichentrenior.com/renegatsko-grebane/
I do 5x5 with my 1RM.
Post Reply