Калории
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Калории
Здравейте ! Нов съм във форума , днес попрочетох доста за горенето на мазнини , защото искам съвсем да се изчистя особено в областа на корема ( не , че съм дебел , но искам да ми се покажат плочките) . Сега обаче ми изникна един въпрос в главата ... значи когато бягам на пътеката (темпо 10 км/ч) за 30 мин. пише , че съм изгорил 300 калории , а целия оливам в пот все едно съм се къпал . Когато обаче отида на велоергометъра и въртя 10 мин на ниско ниво пипе , че съм изгорил 250 калории, а аз изобщо не съм изморен ... Та въпроса ми е дали това наистина е вярно или пътеката не показва истинските резултати , защото ако това е така по-хубаво само на вело-то да си въртя хем няма да се изморявам
Моля разяснете ми малко ситуацията 
-
freelancer_bg
- изгонен.
Продължителното кардио ти повишава много кортизола, а когато имаш много кортизол, мазнините се отлагат на корема. Това, което исках да ти кажа е,че с кардио няма да си покажеш плочките. А ако го направиш, в което се съмнявам, ще е за сметка на много свалени мускули.media_na wrote:Зарежи кардиото, тренирай с тежести
- Васко Наумов (Backo)
- Ученик

Да май-забравих да отбележа , че сигурно в продължение на половин година съм правил секи ден по минимум 500 коремни преси .... тва имах впредвид под "искам да си покажа плочките" защото знам , че имам , но не се виждат заради корема
Значи тогава без кардио само с хранителен режим би трябвало да сваля мазнините от корема така ли ?
500 коремни преси.. ужас!
Това е малко все едно да очакваш някой маратонец да има големи крака. При такива огромни подвизи на издръжливостта хормонът кортизол се покачва много и си убиваш шансовете да изградиш някакви по-едри мускули. А за да се виждат плочките, първо трябва да имаш малко мазнини и второ под тези мазнини да имаш мускули
По-добре прави планкове на серии от по 1 минута или ако това не ти е трудно започни да правиш ренегадско гребане.
http://lichentrenior.com/renegatsko-grebane/
Това е малко все едно да очакваш някой маратонец да има големи крака. При такива огромни подвизи на издръжливостта хормонът кортизол се покачва много и си убиваш шансовете да изградиш някакви по-едри мускули. А за да се виждат плочките, първо трябва да имаш малко мазнини и второ под тези мазнини да имаш мускули
По-добре прави планкове на серии от по 1 минута или ако това не ти е трудно започни да правиш ренегадско гребане.
http://lichentrenior.com/renegatsko-grebane/
I do 5x5 with my 1RM.