Въпрос свързан с децата

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

О, и ти си станал тати :clap:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

cremcaramel wrote:О, и ти си станал тати :clap:

:D
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Браво! Честито! Поздрави!
:D
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

1. Забава на издаване на здравноосигурителна книжка, в която се вписват ваксините и която недай си боже, ако нещо се случи на детето е документът, който представяш на екип на спешна помощ, за да види ваксините /вид, реакции, дата.../ преди да вземе мерки. Важно е и е елемент от изискумето поведение на педиатъра. Служи също и ако пътуваш в чужбина, провинцията и т.н.
Като стана въпрос за здравноосигурителната книжка, може би имаш в предвид онази синята...., изразявам се така , защото моят син е вече на 4 и половина, а аз още не съм видяла тази книжка.Не веднъж съм я изисквала от педиатъра, особено преди предстоящо пътуване и всеки път ми минава с оправдания от рода на....в момента няма, не е готова и още ала бала.....
Отговоряма ти тук.
Да, същата синя здравноосигурителна книжка. В нея се записват няколко неща, две от които са педиатърът на детето и извършените имунизации. Част книжката, разбирай като неразделна част/страници е имунизационния паспорт на детето. В него се записват всички извършени имунизации, като се започне от тези, извършени още в родилния дом - туберколоза и Хепатит В, които също се вписват от педиатъра след представена епикриза. Тази книжка се съхранява/стои в единствено в родителите на детето. Педиатърът е длъжен да вписва, подписва и да слага печат на всяка една имунизация в нея.
Здравноосигурителната книжка се издава по искане само на педиатър от НЗОК. Той, педиатърът, е длъжен да поиска издаване преди първата имунизация на детето, извършена от него. Това означава, детето да е на възрас от няколко дни до 1 месец, тъй като педиатърът също е длъжен да направи преглед на детето 24 часа след изписването. Крайният период на издаване е първата имунизация, извършена от него, просто защото е длъжен да е впише в Здр. книжка.
Отказ от издаване, нежелание, забавяне, както и всякакви други действия или бездействия са незаконни. Мерките, които ще предприемеш оттук нататък зависят изцяло от теб. Логично при издаването на книжката, в нея се вписва всичко извършено до настоящия момент.
За тези, които ползват педиатри неработещи с НЗОК, какъвто е нашият нов, важи казаното дотук. Поздрави
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

alfa wrote:
1. Забава на издаване на здравноосигурителна книжка, в която се вписват ваксините и която недай си боже, ако нещо се случи на детето е документът, който представяш на екип на спешна помощ, за да види ваксините /вид, реакции, дата.../ преди да вземе мерки. Важно е и е елемент от изискумето поведение на педиатъра. Служи също и ако пътуваш в чужбина, провинцията и т.н.
Като стана въпрос за здравноосигурителната книжка, може би имаш в предвид онази синята...., изразявам се така , защото моят син е вече на 4 и половина, а аз още не съм видяла тази книжка.Не веднъж съм я изисквала от педиатъра, особено преди предстоящо пътуване и всеки път ми минава с оправдания от рода на....в момента няма, не е готова и още ала бала.....
Отговоряма ти тук.
Да, същата синя здравноосигурителна книжка. В нея се записват няколко неща, две от които са педиатърът на детето и извършените имунизации. Част книжката, разбирай като неразделна част/страници е имунизационния паспорт на детето. В него се записват всички извършени имунизации, като се започне от тези, извършени още в родилния дом - туберколоза и Хепатит В, които също се вписват от педиатъра след представена епикриза. Тази книжка се съхранява/стои в единствено в родителите на детето. Педиатърът е длъжен да вписва, подписва и да слага печат на всяка една имунизация в нея.
Здравноосигурителната книжка се издава по искане само на педиатър от НЗОК. Той, педиатърът, е длъжен да поиска издаване преди първата имунизация на детето, извършена от него. Това означава, детето да е на възрас от няколко дни до 1 месец, тъй като педиатърът също е длъжен да направи преглед на детето 24 часа след изписването. Крайният период на издаване е първата имунизация, извършена от него, просто защото е длъжен да е впише в Здр. книжка.
Отказ от издаване, нежелание, забавяне, както и всякакви други действия или бездействия са незаконни. Мерките, които ще предприемеш оттук нататък зависят изцяло от теб. Логично при издаването на книжката, в нея се вписва всичко извършено до настоящия момент.
За тези, които ползват педиатри неработещи с НЗОК, какъвто е нашият нов, важи казаното дотук. Поздрави

И какви мерки мога да предприема...., ти направо ме разби.... :evil:
Имало едно време.......
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Да поискаш от мърляча да ти издаде веднага. Баси, 4.5 год. Нищо не плаща, нищо не му струва, освен явно твърде трудоемките 60-90 сек. да нанесе поредната ваксина...

Чл. 11. Лекарите, които прилагат биопродукти:
....

Чл. 12. (1) Лицата по чл. 11 вписват приложените ваксини във:
1. книгата за профилактични имунизации и реимунизации по образец (приложение № 6);
2. имунизационния паспорт в здравноосигурителната книжка;
3. личната амбулаторна карта (ЛАК) или обменната карта на новороденото;
4. (нова - ДВ, бр. 82 от 2006 г., в сила от 10.10.2006 г.) амбулаторен лист (бланка МЗ-НЗОК № 1).
(2) Имунизационният паспорт се съхранява от имунизираното лице или от неговия законен представител или попечител и се предоставя за регистрация при всяка извършена имунизация и реимунизация.
(3) Приложените серуми и имуноглобулини се вписват в ЛАК.

"Биопродукти" са ваксините, серумите и имуноглобулините, които са лекарствени продукти, предназначени за създаване на активен или пасивен имунитет или за установяване състоянието на имунитет.
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

А нормално ли е педиатъра да ме кара мене да ходя до "здравната каса" и да я изискам....като отворих въпрос за пореден път и ми се стори странно....пак поредните оправдания и ми каза "отиди и попитай."... :speechless: :speechless: :speechless: , нямам думи просто, да не говорим как се налага да се оправдавам, ако трябва да ходим до спешния център.... от там искат тази книжка, а като кажа , че личната изобщо до сега не ми е издавала такава и ме гледат като полезно изкопаемо..... до сега не са ме карали да плащам, но знам, че имат право да го изискат...
Имало едно време.......
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

Всъщност като се замисля, до сега не съм я сменила тази лекарка,защото е много добър диагностик.Аз не лекувам малкия по стандартния начин с антибиотици и пр. а с хомеопатия и разни други подобни.....отивам при нея, казва ми от какво е болен (гнойна ангина, бронхит, настинка и др.....), дава ми рецепта, аз я вземам, казвам добре.....лекувам си го както аз си знам, след няколко дни отиваме на контролен преглед, и тя започва да ме убеждава колко добре му понасят всичките там лекарства.....аз само мълча и клатя глава,колкото да не е без хич........истината е ,че до сега грешка в диагнозата няма... :lol: и слава богу.... :)
Имало едно време.......
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

реших да почна с дъщеря ми да се грижим за едно дръвче в парка - да го поливаме, прекопаваме... и да слагаме храна на една катерица.
KEYBOARD WARRIOR
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

alfa wrote:реших да почна с дъщеря ми да се грижим за едно дръвче в парка - да го поливаме, прекопаваме... и да слагаме храна на една катерица.
:yes:

Кондиционен треньор
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Няма лоши деца, има само лоши родители.

Горното се получи преди наколко дни, като събрах следните мисли:

Не съществуват съпротивляващи се кйлинти, само негъвкави комуникатори. :: Магдалена Николова

Evil is not born, it is taught. :: Йода
Felix qui nihil debet.
alex.uktc
Ученик
Ученик

Post by alex.uktc »

Здравейте, знам че темата е старичка, но ми предстои да стана баща след нялколко месеца и понеже благодарение на този пишещите тук в този форум на Милко и Спайдър спорт промених коренно начина си на хранене, мислене и т.н. възприятие за живота искам да предам това и на децата си и заради това се допитвам до вас, убеден съм, че хората пишещи тук в голямата си част са размуни и знаещи хора и сигурен източник на информация за всичко, което ме вълнува относно храненето и отглеждането дори и възпитанието на детето. Първото и най-важно нещо, което ме вълнува в момвнта е относно имунизациите нека по-запознатите споделят нужно ли е има ли някакви ваксини, които са задължителни и няма как да ги избегна и т.н. Не искам разни хора да вкарват във вените на детето ми субстанции с неясен произход състав и действие. Ще съм ви благодарен ако ме препратите към подходящ източник да прочета повече по темата понеже не съм наясно кое е вярно и кое не все още. :)
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Моето мнение е, че ваксините са противопоказни.
http://spidersport.com/forum/viewtopic. ... c&start=90
Felix qui nihil debet.
vasko3dvideo
Студент
Студент

Post by vasko3dvideo »

Тука има доста филмчета от които може да ти се изправи косата:
http://vaksini.eu/filmi-za-vaksinite.html
Има и статии, книги и доста информация...
alex.uktc
Ученик
Ученик

Post by alex.uktc »

Аз съм съгласен с това, че са противопоказни и изобщо не трябва да се слагат на малките и съм на мнение, че само трябва да си изгради имунитет за всичко, това е най-логичното пък и как са оцелявали хората преди да има задължителни ваксинации... Има обаче факторът държава, която никога не помага когато имаш нужда от нея, но когато не и искаш помощта си е намерила начин да ти се завре в живота и да ти пречи като те задължава, та в тоя ред на мисли знаете ли има ли закон или нещо дето да ме задължава да му слагам ваксини? Аз мисля, че може и да го предпазя ама ...
Post Reply