Въпрос свързан с децата
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- cremcaramel
- Ст. асистент

1. Забава на издаване на здравноосигурителна книжка, в която се вписват ваксините и която недай си боже, ако нещо се случи на детето е документът, който представяш на екип на спешна помощ, за да види ваксините /вид, реакции, дата.../ преди да вземе мерки. Важно е и е елемент от изискумето поведение на педиатъра. Служи също и ако пътуваш в чужбина, провинцията и т.н.
Отговоряма ти тук.Като стана въпрос за здравноосигурителната книжка, може би имаш в предвид онази синята...., изразявам се така , защото моят син е вече на 4 и половина, а аз още не съм видяла тази книжка.Не веднъж съм я изисквала от педиатъра, особено преди предстоящо пътуване и всеки път ми минава с оправдания от рода на....в момента няма, не е готова и още ала бала.....
Да, същата синя здравноосигурителна книжка. В нея се записват няколко неща, две от които са педиатърът на детето и извършените имунизации. Част книжката, разбирай като неразделна част/страници е имунизационния паспорт на детето. В него се записват всички извършени имунизации, като се започне от тези, извършени още в родилния дом - туберколоза и Хепатит В, които също се вписват от педиатъра след представена епикриза. Тази книжка се съхранява/стои в единствено в родителите на детето. Педиатърът е длъжен да вписва, подписва и да слага печат на всяка една имунизация в нея.
Здравноосигурителната книжка се издава по искане само на педиатър от НЗОК. Той, педиатърът, е длъжен да поиска издаване преди първата имунизация на детето, извършена от него. Това означава, детето да е на възрас от няколко дни до 1 месец, тъй като педиатърът също е длъжен да направи преглед на детето 24 часа след изписването. Крайният период на издаване е първата имунизация, извършена от него, просто защото е длъжен да е впише в Здр. книжка.
Отказ от издаване, нежелание, забавяне, както и всякакви други действия или бездействия са незаконни. Мерките, които ще предприемеш оттук нататък зависят изцяло от теб. Логично при издаването на книжката, в нея се вписва всичко извършено до настоящия момент.
За тези, които ползват педиатри неработещи с НЗОК, какъвто е нашият нов, важи казаното дотук. Поздрави
alfa wrote:1. Забава на издаване на здравноосигурителна книжка, в която се вписват ваксините и която недай си боже, ако нещо се случи на детето е документът, който представяш на екип на спешна помощ, за да види ваксините /вид, реакции, дата.../ преди да вземе мерки. Важно е и е елемент от изискумето поведение на педиатъра. Служи също и ако пътуваш в чужбина, провинцията и т.н.
Отговоряма ти тук.Като стана въпрос за здравноосигурителната книжка, може би имаш в предвид онази синята...., изразявам се така , защото моят син е вече на 4 и половина, а аз още не съм видяла тази книжка.Не веднъж съм я изисквала от педиатъра, особено преди предстоящо пътуване и всеки път ми минава с оправдания от рода на....в момента няма, не е готова и още ала бала.....
Да, същата синя здравноосигурителна книжка. В нея се записват няколко неща, две от които са педиатърът на детето и извършените имунизации. Част книжката, разбирай като неразделна част/страници е имунизационния паспорт на детето. В него се записват всички извършени имунизации, като се започне от тези, извършени още в родилния дом - туберколоза и Хепатит В, които също се вписват от педиатъра след представена епикриза. Тази книжка се съхранява/стои в единствено в родителите на детето. Педиатърът е длъжен да вписва, подписва и да слага печат на всяка една имунизация в нея.
Здравноосигурителната книжка се издава по искане само на педиатър от НЗОК. Той, педиатърът, е длъжен да поиска издаване преди първата имунизация на детето, извършена от него. Това означава, детето да е на възрас от няколко дни до 1 месец, тъй като педиатърът също е длъжен да направи преглед на детето 24 часа след изписването. Крайният период на издаване е първата имунизация, извършена от него, просто защото е длъжен да е впише в Здр. книжка.
Отказ от издаване, нежелание, забавяне, както и всякакви други действия или бездействия са незаконни. Мерките, които ще предприемеш оттук нататък зависят изцяло от теб. Логично при издаването на книжката, в нея се вписва всичко извършено до настоящия момент.
За тези, които ползват педиатри неработещи с НЗОК, какъвто е нашият нов, важи казаното дотук. Поздрави
И какви мерки мога да предприема...., ти направо ме разби....
Имало едно време.......
Да поискаш от мърляча да ти издаде веднага. Баси, 4.5 год. Нищо не плаща, нищо не му струва, освен явно твърде трудоемките 60-90 сек. да нанесе поредната ваксина...
Чл. 11. Лекарите, които прилагат биопродукти:
....
Чл. 12. (1) Лицата по чл. 11 вписват приложените ваксини във:
1. книгата за профилактични имунизации и реимунизации по образец (приложение № 6);
2. имунизационния паспорт в здравноосигурителната книжка;
3. личната амбулаторна карта (ЛАК) или обменната карта на новороденото;
4. (нова - ДВ, бр. 82 от 2006 г., в сила от 10.10.2006 г.) амбулаторен лист (бланка МЗ-НЗОК № 1).
(2) Имунизационният паспорт се съхранява от имунизираното лице или от неговия законен представител или попечител и се предоставя за регистрация при всяка извършена имунизация и реимунизация.
(3) Приложените серуми и имуноглобулини се вписват в ЛАК.
"Биопродукти" са ваксините, серумите и имуноглобулините, които са лекарствени продукти, предназначени за създаване на активен или пасивен имунитет или за установяване състоянието на имунитет.
А нормално ли е педиатъра да ме кара мене да ходя до "здравната каса" и да я изискам....като отворих въпрос за пореден път и ми се стори странно....пак поредните оправдания и ми каза "отиди и попитай."...
, нямам думи просто, да не говорим как се налага да се оправдавам, ако трябва да ходим до спешния център.... от там искат тази книжка, а като кажа , че личната изобщо до сега не ми е издавала такава и ме гледат като полезно изкопаемо..... до сега не са ме карали да плащам, но знам, че имат право да го изискат...
Имало едно време.......
Всъщност като се замисля, до сега не съм я сменила тази лекарка,защото е много добър диагностик.Аз не лекувам малкия по стандартния начин с антибиотици и пр. а с хомеопатия и разни други подобни.....отивам при нея, казва ми от какво е болен (гнойна ангина, бронхит, настинка и др.....), дава ми рецепта, аз я вземам, казвам добре.....лекувам си го както аз си знам, след няколко дни отиваме на контролен преглед, и тя започва да ме убеждава колко добре му понасят всичките там лекарства.....аз само мълча и клатя глава,колкото да не е без хич........истината е ,че до сега грешка в диагнозата няма...
и слава богу.... 
Имало едно време.......
- Милко Георгиев
- Академик

Няма лоши деца, има само лоши родители.
Горното се получи преди наколко дни, като събрах следните мисли:
Не съществуват съпротивляващи се кйлинти, само негъвкави комуникатори. :: Магдалена Николова
Evil is not born, it is taught. :: Йода
Горното се получи преди наколко дни, като събрах следните мисли:
Не съществуват съпротивляващи се кйлинти, само негъвкави комуникатори. :: Магдалена Николова
Evil is not born, it is taught. :: Йода
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
Здравейте, знам че темата е старичка, но ми предстои да стана баща след нялколко месеца и понеже благодарение на този пишещите тук в този форум на Милко и Спайдър спорт промених коренно начина си на хранене, мислене и т.н. възприятие за живота искам да предам това и на децата си и заради това се допитвам до вас, убеден съм, че хората пишещи тук в голямата си част са размуни и знаещи хора и сигурен източник на информация за всичко, което ме вълнува относно храненето и отглеждането дори и възпитанието на детето. Първото и най-важно нещо, което ме вълнува в момвнта е относно имунизациите нека по-запознатите споделят нужно ли е има ли някакви ваксини, които са задължителни и няма как да ги избегна и т.н. Не искам разни хора да вкарват във вените на детето ми субстанции с неясен произход състав и действие. Ще съм ви благодарен ако ме препратите към подходящ източник да прочета повече по темата понеже не съм наясно кое е вярно и кое не все още. 
Моето мнение е, че ваксините са противопоказни.
http://spidersport.com/forum/viewtopic. ... c&start=90
http://spidersport.com/forum/viewtopic. ... c&start=90
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
- vasko3dvideo
- Студент

Тука има доста филмчета от които може да ти се изправи косата:
http://vaksini.eu/filmi-za-vaksinite.html
Има и статии, книги и доста информация...
http://vaksini.eu/filmi-za-vaksinite.html
Има и статии, книги и доста информация...
Аз съм съгласен с това, че са противопоказни и изобщо не трябва да се слагат на малките и съм на мнение, че само трябва да си изгради имунитет за всичко, това е най-логичното пък и как са оцелявали хората преди да има задължителни ваксинации... Има обаче факторът държава, която никога не помага когато имаш нужда от нея, но когато не и искаш помощта си е намерила начин да ти се завре в живота и да ти пречи като те задължава, та в тоя ред на мисли знаете ли има ли закон или нещо дето да ме задължава да му слагам ваксини? Аз мисля, че може и да го предпазя ама ...