Милко говори за холестерола и мазнините (видео)

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

SoAlien wrote:Днес нашият Милко пак беше при Гала. Някой освен мен успя ли да го гледа ? Дано Гала удържи на думата си и да го покани отново, за да довърши започнатото. Това, което искам да попитам на първо място е, че не разбрах онзи случай с "холестерола, тестостерона и мъжете, които се "хвалели", че имали много тестостерон, а всъщност имали много холестерол в кръвта си...". В смисъл къде е проблема, че имали повече холестерол в кръвта си ...

После и други въпроси имам :) Но преди всичко поздравления за Милко - отново блестящ.
В предаването направих грешка на езика и казах, че "тестостеронът става на холестерол, а имах предвид и посочих естрогена". Има се предвид, че при тестостеронова резистентност, тестостеронът седи дълго време в кръвта и става на естроген.
http://en.wikipedia.org/wiki/Androgen_i ... y_syndrome
The term "testicular feminization" was coined to reflect Morris' observation that the testicles in these patients produced a hormone that had a feminizing effect on the body, a phenomenon that is now understood to be due to the inaction of androgens, and subsequent aromatization of testosterone into estrogen.

Кондиционен треньор
killak
Ученик
Ученик

Post by killak »

Най ми е смешно,когато гледам по телевизията 100 и кусур килограма жени да ми обясняват как да се храня правилно за да изглеждам добре!Днеска изпуснах предаването,после ще го гледам по интернет.
...So when the devil wants to dance with you, you better say never
because the dance with the devil might last you forever...
Mnooogo
Ученик
Ученик

Метода на Милко Георгиев идва от нашето далечно минало.

Post by Mnooogo »

Здравейте,
на 54 год. съм и помня когато бяхме бедни.Гледахме си винаги по едно две прасета и си правехме,каче със сланина, домашно сирене, пълномаслено,краве или овче.Както се казва хранехме се "нездравословно"защото не можехме да ядем телешко филе и разнообразна витаминозна храна с фибри.Сега разбирам че бяхме здрави не защото ни беше страх от доктора.Нямахме много пари за изследвания и т.н.На такава храна израстнах защото и прародителите ми са я употребявали.После започнахме да си позволяваме разнообразна храна и започнахме да си мислим за разнообразни изследвания и като се сетя докторите просперираха и винаги ще е така.
Приемам този начин ВМ-НВД на хранене защото виждам доказателства за него в далечното минало.Не мога да възприема органически бяло пилешко месо от магазина с ориз и подобни.Мислехме че се храним здравословно-разнообразно,днес ориз утре картофи,после фасул и др. в резултат -шкембе, паласки,газове,дискомфорт,срес и.т.н.
Смятам да се върна към стария начин на живот/хранене/-тоест метода на Милко Георгиев.Гледаме си домашни мазни пилета и кокошки,свободно за яйца,имахме и свободни полудиви прасета 4 бр.в 3 дка двор които се хранеха с корени и малко фураж но ги махнахме, пак ще ги завъдим, защото те сами се гледат на открито,без лекарства и лампи.Имаме малък рибарник,с течаща вода,1 дка.От съседа си купуваме мляко от кравите и си правим сирене и квасено мляко, сами.
Играя тенис на маса,карам колело,само дето няма с кой да споделям успехите ми в бойните техники особено за прилагането на вътрешна енергия.
Last edited by Mnooogo on Sun Jan 29, 2012 00:31, edited 3 times in total.
Вече 8 год. на ВМНВ хранене. Светът е разумна материя.
Tarratos
Ученик
Ученик

Post by Tarratos »

Знам че тук не е мястото, но и аз имам въпрос но не е за витамин Ц-то :) .
В гостуването при Бъчваров видях Милко да определя колко килограми трябва да е Ути според обиколката на китката. Тогава се разрових иникъде не можах да намеря обиколката на китката какво отношение има с ръста относно колко килограми трябва да е човек.
Някои знае ли нещо по въпроса. Ако може някаква формула да ми напише да си сметна как трябва да са колограмите и за мен.
sbd
Ученик
Ученик

Post by sbd »

Nikola96
Ученик
Ученик

Post by Nikola96 »

След като 80-85% от холестерола се произвежда от черния дроб, защо е нужно да го добавяме в такива големи количества с храната?
castor
Ученик
Ученик

Post by castor »

Не е нужно,но той така се е нанизал покрай хранителните вещества,които са нужни,че минава метър.
Post Reply