Минерали, витамини и т.н.
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
минерали
Здравейте.Четох много и никъде нищо конкретно не намерих.Искам да започна да вземам магнезий,цинк,цалций и вит Д.Има ли някой компетентен да ме упъти,колко пъти в седмицата,какво количество ще е нужно за един 70 кг мъж.
- vasko3dvideo
- Студент

Re: минерали
Ми дозировката зависи от доста неща, но ако са просто за профилактика всяка добавка върви с описание на дозировките и начина на приемане.deno wrote:Здравейте.Четох много и никъде нищо конкретно не намерих.Искам да започна да вземам магнезий,цинк,цалций и вит Д.Има ли някой компетентен да ме упъти,колко пъти в седмицата,какво количество ще е нужно за един 70 кг мъж.
- vasko3dvideo
- Студент

- vasko3dvideo
- Студент

Daily Value Not Established
Зависи от здравните ползи, които гониш. За профилактика стига. Ако имаш рак на дебелото черво и 100 000 IU може да са малко. Има и по 10 000-20 000 IU. B12 е в разфасовка от 2мг, което е 33 333% от деневните нужди. Така, че ако си здрав си вземи едни хубави, комплексни мултивитамини, със зелени храни, пробиотизи, ензими, омеги и всякакви други щуротии и си вързваш гащите. Няма сметки няма умуване. Но ако имаш здравословен проблем и нужда от засилване на определен витамин , тогава конски дози - според зависи от случая... В най лошия случай да се подрискаш или обринеш..
Зависи от здравните ползи, които гониш. За профилактика стига. Ако имаш рак на дебелото черво и 100 000 IU може да са малко. Има и по 10 000-20 000 IU. B12 е в разфасовка от 2мг, което е 33 333% от деневните нужди. Така, че ако си здрав си вземи едни хубави, комплексни мултивитамини, със зелени храни, пробиотизи, ензими, омеги и всякакви други щуротии и си вързваш гащите. Няма сметки няма умуване. Но ако имаш здравословен проблем и нужда от засилване на определен витамин , тогава конски дози - според зависи от случая... В най лошия случай да се подрискаш или обринеш..
Какво мислите за този материал?
http://www.strengthsensei.com/rethinkin ... in-sports/
http://www.strengthsensei.com/rethinkin ... in-sports/
според брошурата на спайдър спорт за дневна дозаBogo69 wrote:Не можах да намеря каква е препоръчителната доза Витамин Ц . Моля за съдействие. Из нета чета че за възрастни е 600мг, а за деца 200мг.
От друга страна този продукт на NOW - e по 1000мг. капсулата.
Дали е много като дневна доза за възрастни?
За деца на 10г, дали е много?
Ето за кой продукт става дума:
http://nowfoods.bg/p/Vitamin-C-1000-SR-250
2-3 г (жени)
4-6 г (мъже)
1 г (деца 7-12години)
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
- Милко Георгиев
- Академик

Всяко (99%) витамин Ц е ОК.Bogo69 wrote:Някой има ли впечатления от продуктите на тази фирма?
http://www.costco.com/Kirkland-Signatur ... 15954.html
Кондиционен треньор
COSTCO е много известен американски магазин, тип Метро (дрехи, храни, промишлени стоки и прочие), ама още по-голямо, където се купува на едро. Трябва да си им член /да си купиш членска карта/, за да пазаруваш. Разпространени са в САЩ и Канада и Киркланд е марката, която повечето хора купуват за храни и добавки. Обикновено количествата не са като в аптеките, ами минимум х10. Не са по-лоши от тези, които се продават в аптеките.
Имам един въпрос относно избора на Омега-3.
Последните пъти купувам "Now Foofs, Ultra Omega 3", в което има 500 EPA / 250 DHA. От него пия по две капсули дневно, което прави 500 DHA.
В момента се чудя, ако си купя "Now Foofs, DHA-500, Double Strength", в което има 250 EPA / 500 DHA, една капсула на ден ще ми върши ли работа?
Цената на двете е почти еднаква.
Последните пъти купувам "Now Foofs, Ultra Omega 3", в което има 500 EPA / 250 DHA. От него пия по две капсули дневно, което прави 500 DHA.
В момента се чудя, ако си купя "Now Foofs, DHA-500, Double Strength", в което има 250 EPA / 500 DHA, една капсула на ден ще ми върши ли работа?
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
- Милко Георгиев
- Академик

Въпросът ти е много резоненpa4080 wrote:Имам един въпрос относно избора на Омега-3.
Препоръката спрямо DHA предполага EPA да е повечето от двете и предполага, че DHA е по-важната. Нямам достатъчно източници, че DHA наистина е по-важното ... Както се вижда и понякога DHA е повечето. Следователно важи принципа - "колкото повече - толкова повече"
Кондиционен треньор