Храни подходящи за НВД

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Бор,
За пастета, за предпочитане е наистина да е от черен дроб, отколкото от соя - щом се налага и пастет става! За рибата от консерва също нямаш грижи, аз съм прилагал същата тактика с миенето, също и миене и на готовите пакетирани пилешки шишчета и т.н. Черният и ръженият хляб не са особено подходящи за НВХ, все пак имат значително количество въглехидрати. Ако не ти стигат калории, по-добре се научи да ядеш масло. Аз мога да го гриза направо от пакета, когато е твърдо, или когато е полу разтопено да си греба от него с парченце пилешко, примерно или чушка:) За сравнение ще ти кажа, че една филийка от тези хлябове е 50 - 60 кк, а един резан масло, около 10 грама е почти 75 кк. Като съотношение в цената, хляба си нямам идея колко струва, обаче примерно ако една филия излиза към 8-10 стотинки, то един резан масло излиза също толкова!
Успех!
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

напоследък си купувам кутии с масло, вътре кубчета от по 10 гр. свръх удобно за носене в чанта :-), като бонбонки е.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Милко Георгиев
Академик
Академик

Re: Кафето

Post by Милко Георгиев »

galya wrote:
NP1 wrote:Имам въпрос относно кафето. Прочетох , че трябва да се намали , но до какво количество на ден?
Хората намалят кафето, защото се предполага, че прави кръвната захар нестабилна, което пречи на отслабването. От друга страна кофеина помага за мобилизацията на мазнини, така че не бих го мислила много. Важно е да не се прекалява - 1-2 на ден е ок.
До преди 3 години ИЗОБЩО не пиех кафе.
От 2-3 години пия всеки ден, понякога по 2-3.
По-чист съм от всякога, не забелязвам някакви негативни ефекти.
Но! Пийте достатъчно H2O !!!

Кондиционен треньор
Анелия
Ученик
Ученик

Post by Анелия »

Днес съпругът ми опита чисто масло Президент. Казва, че има същия вкус като нашето чисто масло едно време. Сетих се и аз, прав е. Жалко, че сега не произвеждаме същото масло. Или поне не за нашия пазар.
golemeza
Ученик
Ученик

Post by golemeza »

Най-доброто месо е прясното такова!
golemeza
Ученик
Ученик

Post by golemeza »

Ако целта ти е да сваляш,без млечни(или поне в умерени количества) със сигурност е по-добре(визирам себе си).Ако пък не ти е това целта,не виждам проблем,освен че ги тъпчат с някви боклуци,аз за това ги спрях...
Ицето
Ученик
Ученик

Post by Ицето »

djidjiota wrote:понеже на първата страница пише,че яйцата може да се приготвят по всякакъв начин,може ли пържени с масло или зехтин :roll:
Масло.
Може и със свинска мас, важното е да е животинско.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве...
golemeza
Ученик
Ученик

Post by golemeza »

Растителните мазнини не са устойчиви на термична обработка, така че със зехтин не става, защото се окислява при пърженето. Готви с масло или мас.
mind.in.a.box
Ученик
Ученик

Post by mind.in.a.box »

Пържа с масло и после им слагам няколко резенчета сланина.
Ivaylo
Ученик
Ученик

Post by Ivaylo »

По отношение на яйцата - не ям такива с код 3 в никакъв случай. Избягвам код 2. Обикновено ям с код 1 - свободни кокошки. Наистина има разлика във вкуса. Веднъж опитахме и код 0, такива каквито се хранят с биологична храна. Харесаха ни на вкус, ама едва ли ще ядем пак такива. Просто не ми харесва едно - това, че са хранени с биологична храна, не ги прави свободни кокошки. Поне никъде не пише на опаковката такова нещо. Това значи, че те може да живеят и в клетки, така че само билогичното хранене не ги прави много добри. Поне така си мислим де.
Разбира се, най-добре е да се купуват от село яйца - хем свободни, хем биологично хранени.
Баба Емине знае най-добре.
Анелия
Ученик
Ученик

Post by Анелия »

Вечерята ти е много рано: 18 ч и докато си легнеш си гладна. Замести сладкото с някакъв зеленчук вечер (зеле, морков, краставица). Панираният кашкавал според мен не е добра идея за редовна консумация: има панировка и е пържен.
wabbitt
Ученик
Ученик

Post by wabbitt »

Зависи колко често е това "ми се дояде нещо сладко"

Не е нужно да изключваш плодовете напълно, но е за препоръчване да ги намалиш до минимум.

Ако почнеш да се храниш с правилната храна, през подходящ интервал от време тези моменти в които ти се дояжда сладко ще намаляват. От опит ти го казвам.

http://spidersport.com/15-nutrition-tips.php
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

xavi wrote:Ако според изчисленията трябва да приемам по 2700 калорий ми се получава,че мога да приемам по 130 грама въглехидрати макс..Възможно ли е да може да ям всеки ден по един шоколад и да не нарушавам НВД :roll: :roll:
Това е при горен праг на въглехидратите от 20%.
В наши дни смятам, че е добре горната граница да е 15% въглехидрати от калориите. Този праг позволява по-оптимално ВМ-НВХ и по-либерален избор на източник на въглехдрати. Дори да избереш някоя гадна Milka, то количеството ще е малко и отровата от преработени/транс вещества ще е по-малка.
Това прави 2700 * 0.15 = 405 / 4 = 100 грама дневна квота за захар. Една 100гр Милка има около 60 грама захар. Остават ти още 40 грама за други източници на захар.

ПП: Това е чудесен отговор към тези, които наричат ВМ-НВХ канско ограничение. Да, ограничава се тъпченето със захар. Факт.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Ceco_pluveco wrote:"Млечните продукти са добре дошли в НВД, освен топените сирена и прясното мляко." Защо прясното мляко не е подходящо?
Защото има 5% захар и по-малко от тях протеин.
Защото проеините му не са оптимални за усвояване от човека.

Кондиционен треньор
Freja
Студент
Студент

Post by Freja »

tihomircho wrote:Здравей,
...
А как тогава да си набавя енергия за колоездене! Виждал съм колоездачи да консумират над 3000-4000 калории само за една тренировка! Въпросът ми е: как да избегна въглехидратите,а да имам енергията по време на каране и същевременно да чистя мазнини,а не активното тегло?
тези, които си виждал, се хранят високовъглехидратно и нямат достъп до собствените си мастни запаси, а само до глюкозата в черния дроб, която свършва след макс 1ч

а тези на ВМ НВХ след периода на адаптация имат достъп до собствените си мастни запаси и нямат проблем след закуска с бекон и яйца да изкарат цял ден на физически натоварвания само на вода

миналата зима без проблем карах ски по цял ден след една добра закуска

идеалното зареждане е течна сметана с разбити яйца

а ето този триатлонист напр
http://www.colting.se/
той прави зареждане с енергийна напитка
защото неговото състезание продължава едно 12ч

но пък Фери взе злато на биатлон, само на бекон и сметана
http://www.bjornferry.com/
Post Reply