Храни подходящи за НВД
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Бор,
За пастета, за предпочитане е наистина да е от черен дроб, отколкото от соя - щом се налага и пастет става! За рибата от консерва също нямаш грижи, аз съм прилагал същата тактика с миенето, също и миене и на готовите пакетирани пилешки шишчета и т.н. Черният и ръженият хляб не са особено подходящи за НВХ, все пак имат значително количество въглехидрати. Ако не ти стигат калории, по-добре се научи да ядеш масло. Аз мога да го гриза направо от пакета, когато е твърдо, или когато е полу разтопено да си греба от него с парченце пилешко, примерно или чушка:) За сравнение ще ти кажа, че една филийка от тези хлябове е 50 - 60 кк, а един резан масло, около 10 грама е почти 75 кк. Като съотношение в цената, хляба си нямам идея колко струва, обаче примерно ако една филия излиза към 8-10 стотинки, то един резан масло излиза също толкова!
Успех!
За пастета, за предпочитане е наистина да е от черен дроб, отколкото от соя - щом се налага и пастет става! За рибата от консерва също нямаш грижи, аз съм прилагал същата тактика с миенето, също и миене и на готовите пакетирани пилешки шишчета и т.н. Черният и ръженият хляб не са особено подходящи за НВХ, все пак имат значително количество въглехидрати. Ако не ти стигат калории, по-добре се научи да ядеш масло. Аз мога да го гриза направо от пакета, когато е твърдо, или когато е полу разтопено да си греба от него с парченце пилешко, примерно или чушка:) За сравнение ще ти кажа, че една филийка от тези хлябове е 50 - 60 кк, а един резан масло, около 10 грама е почти 75 кк. Като съотношение в цената, хляба си нямам идея колко струва, обаче примерно ако една филия излиза към 8-10 стотинки, то един резан масло излиза също толкова!
Успех!
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
- Милко Георгиев
- Академик

Re: Кафето
До преди 3 години ИЗОБЩО не пиех кафе.galya wrote:Хората намалят кафето, защото се предполага, че прави кръвната захар нестабилна, което пречи на отслабването. От друга страна кофеина помага за мобилизацията на мазнини, така че не бих го мислила много. Важно е да не се прекалява - 1-2 на ден е ок.NP1 wrote:Имам въпрос относно кафето. Прочетох , че трябва да се намали , но до какво количество на ден?
От 2-3 години пия всеки ден, понякога по 2-3.
По-чист съм от всякога, не забелязвам някакви негативни ефекти.
Но! Пийте достатъчно H2O !!!
Кондиционен треньор
-
mind.in.a.box
- Ученик

По отношение на яйцата - не ям такива с код 3 в никакъв случай. Избягвам код 2. Обикновено ям с код 1 - свободни кокошки. Наистина има разлика във вкуса. Веднъж опитахме и код 0, такива каквито се хранят с биологична храна. Харесаха ни на вкус, ама едва ли ще ядем пак такива. Просто не ми харесва едно - това, че са хранени с биологична храна, не ги прави свободни кокошки. Поне никъде не пише на опаковката такова нещо. Това значи, че те може да живеят и в клетки, така че само билогичното хранене не ги прави много добри. Поне така си мислим де.
Разбира се, най-добре е да се купуват от село яйца - хем свободни, хем биологично хранени.
Разбира се, най-добре е да се купуват от село яйца - хем свободни, хем биологично хранени.
Баба Емине знае най-добре.
Зависи колко често е това "ми се дояде нещо сладко"
Не е нужно да изключваш плодовете напълно, но е за препоръчване да ги намалиш до минимум.
Ако почнеш да се храниш с правилната храна, през подходящ интервал от време тези моменти в които ти се дояжда сладко ще намаляват. От опит ти го казвам.
http://spidersport.com/15-nutrition-tips.php
Не е нужно да изключваш плодовете напълно, но е за препоръчване да ги намалиш до минимум.
Ако почнеш да се храниш с правилната храна, през подходящ интервал от време тези моменти в които ти се дояжда сладко ще намаляват. От опит ти го казвам.
http://spidersport.com/15-nutrition-tips.php
- Милко Георгиев
- Академик

Това е при горен праг на въглехидратите от 20%.xavi wrote:Ако според изчисленията трябва да приемам по 2700 калорий ми се получава,че мога да приемам по 130 грама въглехидрати макс..Възможно ли е да може да ям всеки ден по един шоколад и да не нарушавам НВД![]()
В наши дни смятам, че е добре горната граница да е 15% въглехидрати от калориите. Този праг позволява по-оптимално ВМ-НВХ и по-либерален избор на източник на въглехдрати. Дори да избереш някоя гадна Milka, то количеството ще е малко и отровата от преработени/транс вещества ще е по-малка.
Това прави 2700 * 0.15 = 405 / 4 = 100 грама дневна квота за захар. Една 100гр Милка има около 60 грама захар. Остават ти още 40 грама за други източници на захар.
ПП: Това е чудесен отговор към тези, които наричат ВМ-НВХ канско ограничение. Да, ограничава се тъпченето със захар. Факт.
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

тези, които си виждал, се хранят високовъглехидратно и нямат достъп до собствените си мастни запаси, а само до глюкозата в черния дроб, която свършва след макс 1чtihomircho wrote:Здравей,
...
А как тогава да си набавя енергия за колоездене! Виждал съм колоездачи да консумират над 3000-4000 калории само за една тренировка! Въпросът ми е: как да избегна въглехидратите,а да имам енергията по време на каране и същевременно да чистя мазнини,а не активното тегло?
а тези на ВМ НВХ след периода на адаптация имат достъп до собствените си мастни запаси и нямат проблем след закуска с бекон и яйца да изкарат цял ден на физически натоварвания само на вода
миналата зима без проблем карах ски по цял ден след една добра закуска
идеалното зареждане е течна сметана с разбити яйца
а ето този триатлонист напр
http://www.colting.se/
той прави зареждане с енергийна напитка
защото неговото състезание продължава едно 12ч
но пък Фери взе злато на биатлон, само на бекон и сметана
http://www.bjornferry.com/