Храни подходящи за НВД

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Re: синьо сирене

Post by cremcaramel »

mandarinkata wrote:подходя6то ли е синьото сирене за тази диета? :D
Да :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

...... аз за първия месец НВД 5 кг ударих ........
Silur
Ученик
Ученик

Post by Silur »

Аз когато започнах НВД качих килограми ( бях 45 и станах 51) на височина 163см. Само че процента на мазнини ми се смъкна много и изглеждах доста по добре от мазна и 45 кг.
Важното е да имаш някаква цел. Дали ще са 5 кг или 5% мазнини...но да имаш ясно изградена представа за това което правиш.
Може да не смъкнеш нищо, а може и да имаш доста свалени кила.
Колкото по бавно толкова по сигурно обаче. Не е целта да ядеш по 500 кал на ден и после като започнеш да се храниш да лепнеш 5 кила, а да се научим да се храним качествено, пък другото идва от само себе си.
Успех
"Ние считаме за здравомислещи само онези хора,които споделят нашето
мнение"-Ларошфуко
Ира
Асистент
Асистент

Post by Ира »

Bogo69 wrote:Какъв е проблема с филетата, защо не се препоръчват?
Пушено свинско филе

Състав: Свинско филе, готварска сол, соев протеин, лактоза, стабилизатор Е450, сгъстител Е407, овкусител Е621, антиоксиданти Е262, Е300, оцветител Е162, натриев нитрит Е250.

И това се продава легално по магазините под името пушено свинско филе :x
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

zImage wrote:Дори оцветители слагат :-) Аз веднъж реших да запека едно филенце (пакетирано) и каква оранжева мазнотия изтече от него :shock:
За да докарат соевия протеин с цвят на месо.
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
Ира
Асистент
Асистент

Post by Ира »

cabitu wrote:Ох аз съм в онзи ежемесечен период , в които бих убила за сладко и се чудя как да се усмиря :?
Горещо натурално какао.
Месо, повечко салати.
Много вода.
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

това, че в определен момент ти се яде сладко, е въпрос на навик - свикнала си след вечеря да ядеш сладко
Nothing tastes as good as being lean feels.
Ира
Асистент
Асистент

Post by Ира »

cabitu wrote:Нали захарта беше забранена и я замених с мед ,а се оказа че в мед 100гр има 80 гр въглехидрат!!! и съм си хапвала 3-4 лъжици дневно, без да смятам това огромно количество .Сега съм много нещастна ,защото аз не пия от тея химии- заместители на захар .Ограничих се до 1 лъжичка в кафето , а чая без :cry:
1 ч.л. мед - 20 ккал., 6 гр. карбс
locvs
Ученик
Ученик

Post by locvs »

Не ги купувайте тези "крема", които имат растителни мазнини и добавки. Купувайте си Филаделфия, или някой друг вид фришкезе. Те са чисто млечни продукти без добавки освен сол (и подправки, ако са овкусени).
Eggsistentialist
Timeless!
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

ето една рецепта за домашно приготвено крема сирене, поне знаете какво има вътре http://spidersport.com/forum/viewtopic. ... 3414#23414
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
nikolai_an
Ученик
Ученик

Post by nikolai_an »

Здравеите,от 3 месеца съм на тази диета,но от месец си позволявам веднъж седмично помалко сладко(1 вафла).за тез 3 месеца отслабнах с 27 кг.(бях 127кг. при ръст 181см,сега 99 кг.)хапвам 3 пъти седмично сирене,но сам слушал че млечните продукти не са желателни,и това означавало грубо нарушаване на диетата,така ли е?също знам,че трябва да има и пауза на диетата,защото организмът свиква с ниското съдържание на въглехидрати и свалянето на кг.се преустановява(вярно ли е и това твърдение)?и още нещо-близките ми започнаха да се притесняват(от части и аз) заради активното отслабване и риск за заболяване :roll: )!има ли място за претеснение,понеже мисля да сваля още 5-6 кг. и след като достигна желаното тегло трябва ли да завиша ъглехидратите?(да си позволявам помалко безалкохолно,алкохол,тестено,хляб),БЛАГОДАРЯ за вниманието.
DimGirl
Студент
Студент

Post by DimGirl »

За какво ти е да убиваш вкуса на изварата? Слагай заквасена сметанка :)
Аз съм скептична към всички смляни и умешани храни, понеже наистина не можеш да си сигурен за състава. На прав път си - пастета и каймата са си соя и кой знае какво още. Аз по-скоро бих си позволила гъши дроб един път в седмицата, отколкото да ям пастет.
Относно консервите, ако става ?с за риба тон, вземай си такава в собствен сос и ако пиеш много вода и спортуваш, може и да не я плакнеш от солта. Не купувай консерви с олио или доматен сос и т.н...не съм сигурна, че плакненето им има смисъл :)

@nikolai_an - имаш невероятни резултати и не мога да повярвам, че не си спортувал...явно доста си преяждал :) Не мисля, че ти и близките ти трябва да се притеснявате - пий рибено масло и няма да е лошо да започнеш да тренираш. Успех! 10 кила по-малко са напълно възможен резултат :)
Министерство на звука
Post Reply