Общественото образование - загуба на време!

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Locked
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Mitk0 wrote:Най-интересното е, че точно това спокойствие, че работиш много и знаеш защо, върши много по-добра работа за самочувствието и вътрешната ти нагласа от почти всички методи, които съм срещал.
Да, аз ги наричам "щастливите роби".
Mitk0 wrote:Мислиш, че учебните заведения подготвят лузъри, които могат само да работят за друг и биха увехнали, ако трябва да покажат инициатива?
Ами тогава трябва да те запозная с някои момчета, които вече преподават курсове в университета, още преди да са го завършили, имат собствени фирми, осигурени са финансово и ще благодарят първо на преподавателите си, ако ги попиташ.
Какъв % са тези дето преподават и т.н.? Може да не ми отговаряш.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

alfa wrote:Приятелю доста готови фрази използваш. Не ти написах аргументирани отговори на предишния пост, само защото за мен си объркан студент пред прекъсване и е нормално да си задаваш въпроси. Хайде дефинирай обаче какво значи "матрица", че ми стана интересно. Защото за разлика от филма, ти, а и аверите "сепаратисти" ще си останете част от това общество и съобразно качествата ще вземеш от него или то ще те използва. И само ще се оплакваш тогава и ще критикуваш по форуми "матрицата".
Дай, ако може дефиниция на "матрица", както ти я разбираш и кажи къде е тоя свят, където може да си какъвто си поискаш. Да не е държавата "Утопия" дет и Томас Мор е видял?
Поздрави.
Алфа, кажи ми в % колко от това, което имаш и ще имаш в живота ти се дължи ПРЯКО на общественото ти образиванието. Може да не ми отговаряш.

Кондиционен треньор
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Познавам още няколко човека като теб Милко, които са много по-добри от преподавателите в ТУ. Много класи над тях. Това явно си е някаква специфика на вуза май.
Аз от своя страна съм си доволен от СУ. Избрал съм си да уча право, надградил съм го с МИО, имам дипломи за езици от Кеймбридж /CAE/ и Московския държавен университет /ТРКИ/. По арабски за съжаление международни изпити в Бг не се провеждат иначе и на тях щях да се явя. На мен всичко това ми трябва за моите си неща.

Двама души, две съдби, две гледни точки :D

А за другото съм съгласен също. Стига нещата да са конструктивни и да не са вредни. Ако са вредни да е само за личността, която си ги прави. Право на избор, с последствията от него има всеки.

Поздрави.
KEYBOARD WARRIOR
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Милко Георгиев wrote:Алфа, кажи ми в % колко от това, което имаш и ще имаш в живота ти се дължи ПРЯКО на общественото ти образиванието. Може да не ми отговаряш.
Вече ти отговорих, без да съм прочел въпроса ти :D
KEYBOARD WARRIOR
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

alfa wrote:Аз от своя страна съм си доволен от СУ. Избрал съм си да уча право, надградил съм го с МИО, имам дипломи за езици от Кеймбридж /CAE/ и Московския държавен университет /ТРКИ/. По арабски за съжаление международни изпити в Бг не се провеждат иначе и на тях щях да се явя. На мен всичко това ми трябва за моите си неща.

Двама души, две съдби, две гледни точки :D

А за другото съм съгласен също. Стига нещата да са конструктивни и да не са вредни. Ако са вредни да е само за личността, която си ги прави. Право на избор, с последствията от него има всеки.

Поздрави.
:idea: :)

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

BullDog wrote:
alfa wrote:
Mitk0 wrote:
@alfa - Обаче ние с теб сме опасни самотни воини, и за загрявката и за още една-две други теми само ядем пердах, защото защитаваме по-традиционните възгледи :)
:D
Боят изгражда, не е да разгражда, нали знаеш.
Не сте само Вие на това мнение, аз мисля като вас, което личи и от началото на темата, но не виждам смисъл да се "хабя".

Митко, ти май си най-малкия у форума, но мисля че доста от батковците има какво да научат от тебе :).

Като за начало - "да не словоблудстват". Ш'ото тази тема е като темата "Мокра ли е водата?" и как на някой, в следствие на натрупаният жизнен опит, тя им се струва суха :lol:
Булдог, ти си ъпгрейднал до бърз влак. Движиш се с висока скорост и не спираш на малки гари.

Аз предпочитам да имам quattro, 5-цилиндъра с турбина и да нямам релси, началник влак и гара.

Кондиционен треньор
zenna
Ученик
Ученик

Post by zenna »

Ìèñëåõ ñè ñêîðî äà çàïèøà ñîöèîëîãèÿ èëè Cognitive Science, ïîäãîòâÿõ äîêóìåíòè äàæå çà êàíäèäàòñòâàíå, äà ñòàíà ìèíèñòúð èëè ñúâåòíèê íÿêîé äåí â îáðàçîâàòåëíàòà ñèñòåìà, áàðåì íåùî ñå îïðàâè. Àìà ãè ãëåäàì êâè ñà íè ëóìïåíè ìèíèñòðèòå, âèêàì ñè: å*àë ñúì âè ìàéêàòà, spidersport å ïî äîáðå :lol:
“Setting an example is not the main means of influencing another, it is the only means.” - Albert Einstein
“Be the change you want to see in the world.” - Mahatma Gandhi
DimGirl
Студент
Студент

Post by DimGirl »

Милко Георгиев wrote:...Аз учех дипломния ми ръководител на това, което правех. На защитата нямаше един дето да може да направи това, което бях направил. Разбира се бях оценен с много доброто "5" :)
...
И аз, обаче с 4.50 :twisted:

Относно революцията, определено е време :) Правилно и полезно ще бъде да се започне от училищата...
Имам само да добавя, че в часовете по музика трябва да се слушат еднотактови аналогови усилватели и широколентови драйвъри в хорни :lol:

Да обобщим - вж. сигнатурата на Зенна :)
Министерство на звука
zenna
Ученик
Ученик

Post by zenna »

Ïèòúð Ïàí wrote: È ïîìíåòå, ÷å ñòå ïè÷îâå è ñòå òàêèâà âúïðåêè îáðàçîâàòåëíàòà ñèñòåìà.
Ïðîáëåìúò å â ãëàâèòå íà õîðàòà, îòòàì è íàâñÿêúäå â ñèñòåìàòà, íå ñàìî â îáðàçîâàíèåòî - â ìåäèèòå, â ñåìåéñòâîòî, íà óëèöàòà. Ìîðàëúò è ìèñëåíåòî íà õîðàòà ñå îòðàçÿâà íàâñÿêúäå. Òóê â Spider-à ñìå "ðîäåíè ïîä ùàñòëèâà çâåçäà", íî ìíîãî õîðà íå ñà è òðÿáâà âðåìå. È âñå ïàê êëþ÷îâàòà äóìà å "âúïðåêè", à íå "ïîðàäè" îáðàçîâàòåëíàòà ñèñòåìà, çàòîâà å äîáðå äà ïðîìåíèì íåùî; "äîáðîòî" ùå íàääåëåå íàä "çëîòî" àêî äîáðèòå íå áåçäåéñòâàò.. òà ïàê îïèðàìå äî öèòàòà â ñèãíàòóðàòà ìè ;)

ïîçäðàâè :)

Ï.Ï. Äàéòå è áåç òîâà íå ñìå ìíîãî äà ñå ïîäêðåïÿìå è äà íå ñå êàðàìå çà ãëóïîñòè, à ;)
“Setting an example is not the main means of influencing another, it is the only means.” - Albert Einstein
Ivo Iliev
Ученик
Ученик

Post by Ivo Iliev »

Tочните науки са много красиви. Много хора се плашат от тях,като по този начин сами си слагат ''бариери''. Числата,формулите(хим.,физ.,мат.),латинските термини са създадени за да онагледят различни процеси,а не за да се учат на изуст.

http://www.bgsever.info/br-43_2006/stranici/str-11.htm
Да знаеш не е достатътъчно.Трябва да прилагаш.
Да искаш не е достатъчно.Трябва да го правиш .
Брус Лий
zenna
Ученик
Ученик

Post by zenna »

“Common sense is the collection of prejudices acquired by age eighteen.”

“The only thing that interferes with my learning is my education.”

Albert Einstein
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

pa4080 wrote:Гаус.
Гадно, гениално копеленце :)
Image

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик