Един приятел разказваше една весела история за запушената канализация на ресторанта им. Слушах записа на смешката 42 пъти. Смеех се от дълбините си всеки път, истинска радост.
Дошла мощна лайнарка (Mercedes; те явно са добри в това) да реши проблема. Двама от майсторите по запушени канали оперирали със скъпата техника, плод на модерната наука и техника - единият дърпа ръчките, другият дава газ.
Днес докато си говорехме с Галя за резултатите на клиентите, науката, науката, изследванията, докторите ... за да се изкажа направих аналогия с историята по-горе. Ако лайнарката е знанието/технологията, ръчките са управлението/приложението на първото, то без да се дава газ нищо не става.
Газта е вътре във вас самите. Усетете налягането в гърдите си, в тила си. Усетете вярата в това, което правите. Правилните неща доста често действат и без много вяра, но бяз много вяра няма много радост/резултати.
На тези, дето се плашат/дистанцират от мистиката на вярата ще им дам "реален" пример: ако не повярваш, че ВМ-НВХ работи, то твърде вероятно е да не го започнеш изобщо и така то няма как да ти даде резултат. Това е тотална липса на вяра по въпроса. Е, това да вярваш, че ВМ-НВХ работи и ще работи за теб има степени и съответно различни нива на полезност. Най-много вяра - най-много полезност.
-----------------
*аналогия - да не се бърка с "наука за ректума"
Аналогии, аналогии, аналогии
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- Милко Георгиев
- Академик

Аналогии, аналогии, аналогии
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

Аналогии...
Гледайте The MATRIX. Да, отново и отново. Докато ви зарадва.
Преди години когато гледах пиратското, "предпремиерно" копие на филма - от радост ми се насълзиха очите когато Neo се изправи в края на филма. Много ме накефи ... незнам какво точно - не са ефектите или сюжета. Беше любовта, която му даде надеждата/желанието и вярата, че може да е жив. Обратно на познатото В-Н-Л. Не вечна-неразделна-любов, както пишехме по чиновете
Матриците са всичко, което използваме като шаблон, за да придобие "реалност" информацията, която идва към нас. Нашата реалност. Няма друга за нас. Има само сходни. Хората със сходни матрици са се нарекли - нормални. Останалите са луди. Това са крайните квалификации. Има степени на нормалност/странност. Странник - непознат; както и на английски. Има агент Смит, има Морфей. Кой от тях заслужава доверие - това си е работа на всеки от нас. Този избор ни води при всяка среща с информация.
Все по-малко ми се спори с хората. Като не е готов да ме чуе някой - к'ъв ми е зора да си хабя енергията. Neo не го убеждаваха, още по-малко му доказваха с научни факти съществуването на Матрицата. След като тръгна след Тях вече се светна на схемите
Гледайте The MATRIX.
Гледайте The MATRIX. Да, отново и отново. Докато ви зарадва.
Преди години когато гледах пиратското, "предпремиерно" копие на филма - от радост ми се насълзиха очите когато Neo се изправи в края на филма. Много ме накефи ... незнам какво точно - не са ефектите или сюжета. Беше любовта, която му даде надеждата/желанието и вярата, че може да е жив. Обратно на познатото В-Н-Л. Не вечна-неразделна-любов, както пишехме по чиновете
Матриците са всичко, което използваме като шаблон, за да придобие "реалност" информацията, която идва към нас. Нашата реалност. Няма друга за нас. Има само сходни. Хората със сходни матрици са се нарекли - нормални. Останалите са луди. Това са крайните квалификации. Има степени на нормалност/странност. Странник - непознат; както и на английски. Има агент Смит, има Морфей. Кой от тях заслужава доверие - това си е работа на всеки от нас. Този избор ни води при всяка среща с информация.
Все по-малко ми се спори с хората. Като не е готов да ме чуе някой - к'ъв ми е зора да си хабя енергията. Neo не го убеждаваха, още по-малко му доказваха с научни факти съществуването на Матрицата. След като тръгна след Тях вече се светна на схемите
Гледайте The MATRIX.
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

В тялото има статистически системи, които водят сметка какви движения и с какво натоварване може да извършва то. Това ни пази от опити, които не сме правили. Ако си вдигал 50 кг доста пъти - без проблем ще ти се даде да вдигнеш 55 кг.
Има документирани случаи когато майки повдигат ГОЛЕМИ тежести, за да спасят децата си и т.н.
Защо лесно не ставаме по-силни? Защото в главиците си дублираме споменатата статистическа система. Вярваме ПРЕДИМНО на статистиката
Хайде малко вяра да прелеем и в други неща
Затова (поне отчасти) аз не тренирам сериозно и ставам по-силен. Наблюдавам го и при Нино и при някои други.
Има документирани случаи когато майки повдигат ГОЛЕМИ тежести, за да спасят децата си и т.н.
Защо лесно не ставаме по-силни? Защото в главиците си дублираме споменатата статистическа система. Вярваме ПРЕДИМНО на статистиката
Хайде малко вяра да прелеем и в други неща
Затова (поне отчасти) аз не тренирам сериозно и ставам по-силен. Наблюдавам го и при Нино и при някои други.
Кондиционен треньор
Хахахаха, точно такъв случай току-що описах в "Прагове на силата"Милко Георгиев wrote: Има документирани случаи когато майки повдигат ГОЛЕМИ тежести, за да спасят децата си и т.н.
П.С. Милко, ти си невероятен човек! Направо не знам какво да кажа
Everything has its beauty, but not everyone sees it.
а много по-висша ли е от тебе и мене? докато не разберем какво друго остава след нея от генетичен материал - няма друга цел. не съм сигурен, ама мисля че "бръснача на Окъм" може да се приложи тука - няма по-лесно обяснение за това за какво служи Деница.GEORGIO wrote:denny: ти си мислещ човек. интелигентно същество. много по висша от всичко друго на тази земя. ти не си САМО преносител на гени. жалко би било ако това е истина.
струва ми се че тука темата се отдалечи от простичкия модел на лайнарката. това според мен се дължи на простата причина че нито сте програмисти, нито имате толкова развито образно мислене. иначе казано - модела на лайнарката напъваща да отпуши канала е всъшност модела на всеки един проблем. трябва да се приложи налягане(оня с газта) и то да е насочено(оня с ръчките). елементарно е!