Вълни

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Милко Георгиев
Академик
Академик

Вълни

Post by Милко Георгиев »

Image

Всичко, което не ви е ясно в следващите редове е между мен и терапевта ми 8)

След много(!) напрегнати 10 месеца в студиото, най-накрая отидох там, където желаех да си почина. Кара Дере - няма gsm, няма TV, няма народ. Палатка в борова гора на 30 метра от морето и на 15 от пясъка; 3-4 км плажна ивица; всеки ден скара. Приятели, с които може да споделяш истинските неща, вкл. мятане на камък и плажен волейбол. Както и подробността - да разчиташ на тях когато си на майната си.

Бях си взел да прочета "BBB" на Цацулин - идеалната за целта ми. Получи се както го чувствах - преговор с леки допълнения и много наместване на знанията, опита, усещането. Този пич ме зареди с нова вяра и надежда в това, което мисля и правя. Изразява се перфектно, точно като за мен. Твърдо заявявам: Другари, партията е по-силна от всякога!
Има много пътища до целта. Партията има свой и той е отъпкан и ясно маркиран. Всеки е поканен, но без глупости, моля!

Та, вълните.
Всичко в живота е енергия. Вълна. Това се предава и нагоре, към повърхността на всичко, на мозъка ни, на тялото ни, на гащите ни. Вълната не е права линия. Колкото по-близо е до правата линия - толкова по-слаба е (Hz) или толкова по-бързо губи енергията си (MHz). Като дете се забавлявах с ВЕФа и търсех арабски и т.н. далечни радио-станции, които бяха на къси вълни (KHz) - средна работа, имат си и сила имат си и гъвкавост, и поради това успяват да стигнат надалеч.
Та, вълната :)
Не може само да натискаш газта или само да блееш. Абе може, ама не е гот. В първия случай прегаряш, във втория никога не блесваш. Така е и с тренирането - трябват си цикли. Или си ги причиняваш или природата сама ти ги налага.
Давайте си яко зор и след това си почивайте доволно!
Правете го в рамките на една тренировка и в рамките на тренировъчен цикъл. Незавивимо дали тренирате в залата или в офиса, демек работите или каквото и да е там.

Бъдете последователни! Ако имате шанса да сте на правилната писта, то ще успеете (по-лесно/скоро/евтино).
Безотговорните остават отстрани на пътя!

Изводи/аксиоми:
Кой каквото си направи това ще има! - чичо Цочо
Без кураж няма слава! - Умирай трудно 3
You don't need eyes to see, you need vision! - Faithless
Power is notning without control ! - Pirelli

Image

Кондиционен треньор
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

И аз съм на това мнение - дали ще го наречем периодизация или тренировъчен ритъм, трябва да има периоди на плюс и минус.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Два фактора, които имат най-съществено значение за разпространение на вълните/трептенията:
- мощност на източника, който генерира вълните
- среда на тяхното разпространение
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Мдам...
Също така има механични и електромагнитни вълни, които се описват аналогично, но не еднакво, и от друга страна обемни, повърхнинни и приповърхнинни вълни, надлъжни и напречни... Още по-интересно става, когато се насложат една върху друга няколко различни вълни, както обикновено става в живота...Абе интересна работа са вълните. И аз като pa40 по-добре да не си излагам всичките разсъждения тука.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

По-простички схеми, другари. По-простички.
Вижте схемата на вълната, която випоказах. Една линия, толкоз.
Не концентрирайте сложност в Δt->0 , , , не стават така читаво нещата.
Саморайският мече се кове от 300 тънки пласта, а не от едно парче стомана. По-бавно е, но нали :)

Кондиционен треньор
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

Мда, просто е: яко натоварване+почивка, яко бач+почивка, яко щанги+почивка, яко спринт+почивка, яко...

Както казва Винс:

Code: Select all

That is why I emphatically advise the application of real hard training, three times or more every week for three weeks only, and to then follow with a lay-off of one whole week so as to recuperate and give the muscles and tissues a chance to grow - and they will grow!
Avoiding Bodybuilding Burnout
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

galya wrote:Моята нетехнична душа се радва, че вълните те прибраха в София жив и здрав. Останалото е опит и време да го осъзнаем така че да ни е полезен.
Welcome home 8)
Мани мани! Точно при Казанлък срещу мен на един завой, тесен - няма място за 3 коли, ми изкочи насреща един Голф 2, който изпреварваше, а отстрани веднага имаше мантинели и само Господ ни размина. Копеленцето не реагира веднага, само това видях! Изобщо не помня дали съм натискал спирачка и какво точно направих. Нямаше никакво време. Само помня, че минах на 5 см до мантинелата. А и защо имаше мантинела от моята, вътрешна страна на завоя?!?
Не ми се е случвала токова опасна ситуация досега :?

Потвърждение на убежденеито ми:
Хората са безотговорни! На първо място към себе си! И не заслужават милост(иня)!
А "голфаджия" си е категория и то много ниска.

Кондиционен треньор
Post Reply