Всичко, което не ви е ясно в следващите редове е между мен и терапевта ми
След много(!) напрегнати 10 месеца в студиото, най-накрая отидох там, където желаех да си почина. Кара Дере - няма gsm, няма TV, няма народ. Палатка в борова гора на 30 метра от морето и на 15 от пясъка; 3-4 км плажна ивица; всеки ден скара. Приятели, с които може да споделяш истинските неща, вкл. мятане на камък и плажен волейбол. Както и подробността - да разчиташ на тях когато си на майната си.
Бях си взел да прочета "BBB" на Цацулин - идеалната за целта ми. Получи се както го чувствах - преговор с леки допълнения и много наместване на знанията, опита, усещането. Този пич ме зареди с нова вяра и надежда в това, което мисля и правя. Изразява се перфектно, точно като за мен. Твърдо заявявам: Другари, партията е по-силна от всякога!
Има много пътища до целта. Партията има свой и той е отъпкан и ясно маркиран. Всеки е поканен, но без глупости, моля!
Та, вълните.
Всичко в живота е енергия. Вълна. Това се предава и нагоре, към повърхността на всичко, на мозъка ни, на тялото ни, на гащите ни. Вълната не е права линия. Колкото по-близо е до правата линия - толкова по-слаба е (Hz) или толкова по-бързо губи енергията си (MHz). Като дете се забавлявах с ВЕФа и търсех арабски и т.н. далечни радио-станции, които бяха на къси вълни (KHz) - средна работа, имат си и сила имат си и гъвкавост, и поради това успяват да стигнат надалеч.
Та, вълната
Не може само да натискаш газта или само да блееш. Абе може, ама не е гот. В първия случай прегаряш, във втория никога не блесваш. Така е и с тренирането - трябват си цикли. Или си ги причиняваш или природата сама ти ги налага.
Давайте си яко зор и след това си почивайте доволно!
Правете го в рамките на една тренировка и в рамките на тренировъчен цикъл. Незавивимо дали тренирате в залата или в офиса, демек работите или каквото и да е там.
Бъдете последователни! Ако имате шанса да сте на правилната писта, то ще успеете (по-лесно/скоро/евтино).
Безотговорните остават отстрани на пътя!
Изводи/аксиоми:
Кой каквото си направи това ще има! - чичо Цочо
Без кураж няма слава! - Умирай трудно 3
You don't need eyes to see, you need vision! - Faithless
Power is notning without control ! - Pirelli