Алтернатива на пастата за зъби

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
ender
Ученик
Ученик

Алтернатива на пастата за зъби

Post by ender »

Разтърсих се за алтернатива,защото пастата за зъби нещо не ми се нрави много и попаднах на това: http://www.users.on.net/~arachne/teeth.html
С две думи в статията се казва за чистене с груба тъкана дреха и чаша вода със сол.
TedyK
Ученик
Ученик

Post by TedyK »

солта и содата избелват, но не се препоръчват много заради нараняване емайла на зъбите.
за венците е добре, ама то и отвара от лайка също.
аз единия път когато бях в UK и там жената четеше много литература за билките и маслата. знам че си втриваше някакво масло сутрин. под масло разбирай примерно бадемово масло от аптеката. Ама в 21 век да търсиш алтернатива на паста за зъби....
Аз забелязвам когато не ям въглехидрати и ми идва да си изям пастата за зъби, но това е друга тема.
denny
изгонен.

Post by denny »

Нещо,наречено Tooth soap.В момента го ''тествам'',готино е ,няма абразиви.сапунче направо,но се продава и поръчва от US.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

TedyK wrote: Аз забелязвам когато не ям въглехидрати и ми идва да си изям пастата за зъби, но това е друга тема.
В смисъл?
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

в смисъл, че умираш за нещо сладко под каквато и да форма и вид
Nothing tastes as good as being lean feels.
TedyK
Ученик
Ученик

Post by TedyK »

сега ще посветя следващия един час да се образовам малко за захарта, която трябва да имам в кръвта си. май ще се метна утре да ми премерят кръвното.
не ми се яде нищо солено, кара ме на сладко и това е. понеже пастата ми за зъби е ароматизирана за това казах че искам да я изям вместо сладолед примерно.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Е, момичета, това ми напомня за един руски виц за парфюмите. Теди, щом ти се яде сладко почти сигурно е, че си гладна. Храни се.
Low fat - low food
TedyK
Ученик
Ученик

Post by TedyK »

храня се, ама то ми се яде даже когато не съм гладна. май сериозно това е на психологично-пред циклична основа.
вече нищо не ми се яде нито сладко, нито солено.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

cranberry wrote:в смисъл, че умираш за нещо сладко под каквато и да форма и вид
Като дете обичах Поморин да хапвам :)

Кондиционен треньор
jihad4o
изгонен.

Post by jihad4o »

абе имаше една паста за зъби - "Мечо" - дето вече не съм сигурен дали беше крем за торти или паста,специално направена по сладка за да си мисят децата с кеф зъбите.
Rennie
Студент
Студент

Post by Rennie »

jihad4o wrote:абе имаше една паста за зъби - "Мечо" - дето вече не съм сигурен дали беше крем за торти или паста,специално направена по сладка за да си мисят децата с кеф зъбите.
Тази паста кой ли не я е ял като малък. Една розова беше и ммммм.... Спонеми спомени! :lol:
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Аз не съм яла никога паста за зъби. Даже не ми е идвало наум :)
Low fat - low food
PT
Студент
Студент

Post by PT »

denny wrote:Нещо,наречено Tooth soap.В момента го ''тествам'',готино е ,няма абразиви.сапунче направо,но се продава и поръчва от US.
Аз си мия зъбите само с въпросният сапун за зъби от 3 години и никога вече няма да се върна към пастата за зъби. За сапуна можете да прочетете и да си го поръчате от тук:
http://www.automateyourwebsite.com/app/?af=266942
В момента дори има промоция - купуваш 2 дават ти 3. една опаковка стига за поне 3 месеца. Изчиства плака, подобрява кървящи венци, не наранява емайла, абе супер е.
Явор Грънчаров
Ученик
Ученик

Вместо паста за зъби

Post by Явор Грънчаров »

Post Reply