Защо млечните?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

rm
Ученик
Ученик

Post by rm »

Седя си и се чудя за сметаната в кафето.
Малко предистория.
Смучех капучино по два пъти на ден, в името на НВХ капучиното стана на кафе с мляко, след това на кафе с малко мляко. Млякото премина в сметана, която с течение на времето намаля като количество и по едно време съвсем изчезна. На нейно място се появиха кокосовите "неща" (сметани и млека - с по-високо или не чак такова, мазно съдържание).
Та питанката ми е следната: така и така млечните 'ич и не ги консумирам (вес пак рядко, но пия капучино "на вън"), уместно ли е кокосовото мляко в кафето да го заменя със сметана, да кажем с цел разнообразяване на "сивото" ежедневие на вкусовите ми рецептори..., не че имам нЕкъФ спецялен пориФ към сметаната де.
Седя и се чудя дали или...има сми да се връщаме към млечните щом вече сме отвъд тях... Въпроса е чисто принципен.
Пия по две кафета на ден, нищо няма да ми стане от 2-4 лъжички сметана, ама продължавам да се трзая.

Днес просто явно ми е ден за разсъждение из форума... :roll:
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Аз може ли да се изкажа?

Според мен няма особено значение. Все пак по-добре без млечни (каза тя и примлясна сиренето рикота, смесено козе кисело мляко:lol: ).

На мен пак ми е период без кафе (за кой ли път), та сметаната не ми липсва. Иначе това кофти кафе тук без сметана трудно влиза (като изключвам онова органичното 15 кинта за 200 грама...).

Но можеш да разгледаш този сайт и ако намериш някоя фермичка там близо до вас, да си купуваш истинско прясно мляко....

ПП За първи път си купувам сирене рикота и ми харесва. Прилича на извара.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

rm wrote: Та питанката ми е следната: така и така млечните 'ич и не ги консумирам (вес пак рядко, но пия капучино "на вън"), уместно ли е кокосовото мляко в кафето да го заменя със сметана, да кажем с цел разнообразяване на "сивото" ежедневие на вкусовите ми рецептори...
Ами ако ти е толкова сиво ежедневието, то разнообрази си го с чиста съвест.
rm wrote:Въпроса е чисто принципен.
От друга страна ако въпросът е чисто принципен, значи си решила отдавна и всъщност не търсиш отговор или :wink:
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

cremcaramel wrote: ПП За първи път си купувам сирене рикота и ми харесва. Прилича на извара.
На мен ми е много по-вкусно от изварата, пък с малко зехтинче...
А и стойностите му са перфектни.
rm
Ученик
Ученик

Post by rm »

bulgi wrote:
rm wrote:Въпроса е чисто принципен.
От друга страна ако въпросът е чисто принципен, значи си решила отдавна и всъщност не търсиш отговор или :wink:

Що ли ми се струва, че понякога след като съм си отворила врата
та на желаната от мен стая и съм кажи-речи вътре, не се уещам, а трябва някой да ме "усети" (крайно не сполучлив опит за илюстрация, ама толкова мога).
Да благодаря на околните:
за сайта
за прозрението
denny
изгонен.

Post by denny »

и аз ще словоплетствам малко тук,за млечните и не само.
от мляко с малко кафе(на 22г)->мляко с много кафе->бременност -без кафе->много кафета със сметана->от 20тина дена-1 чисто силно кафе.
не нарочно,просто...така.ама не-спя повече в денонощието :roll:
с кокос опитах-гадно ми беше на корема

разкарах от главата си въпроса с млеката/кафетата,и той се реши :D
alexstoilov
Студент
Студент

Post by alexstoilov »

Имама един въпрос относно сиренето.От скоро си купувам домашно сирене.Вземам го неосолено и отделно ми дават към него саламура и ми казват да го посоля, да изчакам 24 часа и после да го сложа в саламурата и е готово за ядене.Тъй като аз мога да го ям и неосолено, как според вас е по-добре и полезно?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

alexstoilov wrote:Имама един въпрос относно сиренето.От скоро си купувам домашно сирене.Вземам го неосолено и отделно ми дават към него саламура и ми казват да го посоля, да изчакам 24 часа и после да го сложа в саламурата и е готово за ядене.Тъй като аз мога да го ям и неосолено, как според вас е по-добре и полезно?
Колко време я зряло това сирене?

Кондиционен треньор
alexstoilov
Студент
Студент

Post by alexstoilov »

Вчера сутринта е направено, тоест не е зряло въобще.Една буца е около 2 кг. казаха ми да го разрежа на малки парчета, да го посоля и след 24 часа престой да го сложа в саламура.И тепърва да го чакам 2 месеца да зрее ли?Неможе ли да го ям така?
alexstoilov
Студент
Студент

Post by alexstoilov »

Между другото сиренето е овчи,ако има някакво значение.
ChrisR
Старши научен сътрудник
Старши научен сътрудник

Post by ChrisR »

alexstoilov wrote:Между другото сиренето е овчи,ако има някакво значение.
Овчето мляко превъзхожда като хранителност кравето.
alexstoilov
Студент
Студент

Post by alexstoilov »

Това е много добре, но има ли проблем да ям сиренето прясно, или по точно, защо трябва да е зряло?Кое му се подобрява, като узрее?
Post Reply