Козметика за кожата

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Аз
Ученик
Ученик

Post by Аз »

Имам опит и с маските за коса :) - задължително домашни, нещо не вярвам на готовите. Забърквам жълтък, витамин А,, зехтин, мед, хинин, рициново масло/ не слагам всички тези неща наведнъж, комбинирам когато и каквото имам/. По едно време за около 2 месеца си правех по 2 пъти в седмицата. Косата става невероятно лъскава, жизнена.
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

caramele wrote:М дам крема за околоочния контур на Дева е добър. Такава марка е и лосиона който го ползвам сега :wink: Уж сме свикнали "българското" да е гадно но се оказва че никак не е така (особено след злополучния ми опит с шампоаните на Ейвън, ох ужас ужас беше :shock: )
Дева имат хубави продукти наистина, макар че и мен ме гони предразсъдъкът, че щом не ми е скъпо, значи няма да е хубаво...
На Ейвън по едно време ползвах антицелулитния им гел и бях доволна. Но това беше отдавна, не спортувах, не ядях свястно и ефектът беше краткотраен.
Последният гел за дупе и краци, който изпробвах, беше на Lineance (въобще съм на вълна френско) и имаше невероятен ефект върху... рецепторите ми. Просто ми ухаеше адски приятно :)
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
karolina_kraleva
Ученик
Ученик

Post by karolina_kraleva »

И аз ползвам антицелулитния крем на AVON -за целулит едва ли ще ми помогне ,но кожата става по-хубава
Аз
Ученик
Ученик

Post by Аз »

Някой ползвал ли е ампулите ELANCYL? Някакви отзиви?
mina77
Ученик
Ученик

Post by mina77 »

На ELANCYL съм ползвала не ампулите, а гела. Страхотен ефект - заглажда, кожата става копринена, но за съжаление - ефекта е само за месец-два.
jana
Ученик
Ученик

Post by jana »

Между другото (оффтопик ама да ви кажа ) съм забелязала че жени които дълго време спортуват аеробика и т.н. са по-сбръчкани от другите - даже бях чела някъде че от подскачането на кожата на лицето и тялото изобщо не им ставало добре и увисвали
Здраейте,отдавна чета във вашия форум,с някой неща съм съгласна с други не,като цяло ми харесва ,но с цялото ми уважение по-гояма глупост от това не бях чувала
caramele
Ученик
Ученик

Post by caramele »

Здраейте,отдавна чета във вашия форум,с някой неща съм съгласна с други не,като цяло ми харесва ,но с цялото ми уважение по-гояма глупост от това не бях чувала
И аз но никога не е късно да научим нещо ново нали? :wink: Можеше да дадеш своите доводи по въпроса но нека да не разваляме темата :)
Нели
Ученик
Ученик

Post by Нели »

Не е глупост, истина е. Но не е резултат от прекомерното подскачане :) , а от по-малкия процент подкожна мазнина в сравнение с наборките им, които не спортуват. Заради това сред зрелите жени се шири дилемата, според която след определена възраст трябва да избират между хубавото лице и хубавото дупе. :)
Не знам как стои въпросът спрямо ВМ-НВД. Все пак при този начин на хранене се приемат достатъчно полезни мазнини, който действат добре на кожата. :roll:
The only way is all the way
jana
Ученик
Ученик

Post by jana »

Да ,темата наистина е чудесна ,няма да я развалям,а и наистина никога не е късно да научиш нещо ново,така е.
Klio
Ученик
Ученик

Re: Козметика за кожата

Post by Klio »

Ани Илиева wrote:Препоръчайте ми козметика, ако не за заглаждане на кожата, то поне за замазване на съвестта, че се грижа за красотата си...
:)
Ани,
Аз съм много доволна от лосиона за стягане за стягане на кожата на Гарние, мисля, 4е серията се казва Body Tonic май и е жълта. Има и един препарат в опаковка на ролково дезодорант4е с анти-целулитен ефект, по-добре действа от лосиона. Аз например използвам в момента първото, комбинирано с масаж с топка за масажиране поне 10 мин на ден.
Nibton

Post by Nibton »

Likely so :)
MAGI
Ученик
Ученик

Post by MAGI »

Козметиката за лице си я купувам единствено от козметик професионалист, никога от аптека или супермаркет. Препоръчвам http://www.matisbg.com/ и http://www.bioline-jato.com/ .
Rennie
Студент
Студент

Post by Rennie »

Я да го съжевим малко този форум. Аз съм голяма фенка на мазилцата. Пробвала съм какво ли не, но скъпото си е най-хубаво. Много съм доволна от Биотерм, пробвала съм какво ли не. И Виши стават според мен, като за по-нисък клас козметика. Но съм очарована от един спрей, който скоро си взех на Lierac- Bust Lift. Наистина стяга доста кожата на гърдите, разбира се не прави чудеса, но кожата става много мека, гладка и стегната. А за тяло съм се наточила на лосиона на Диор- J`adore, но още не съм прежалила паричките си.
Въпрос: какво ползвате за кожата около очите? Аз много се чудя какво да си взема и тъй като вече имам 3 такива мазила за околоочният контур (гел, стик, крем) и трите не са оптимални. Може би мострата на Биотерм пак ми допадна, но не съм сигурна дали пък няма по-добро...
Ира
Асистент
Асистент

Post by Ира »

Обичам козметика! Луда съм по нея :)
Все повече започвам да се ориентирам към натуралната козметика, въпреки че все още не нацяло.
За тяло ми харесват продуктите на Body Shop. От там ми започна любовта и към Shea Butter.
В момента за около очите ползвам на Clarins за първи линии сутрин, а вечер на L`Occitane с Shea butter. Опитвам се да си хидратирам максимално кожата.
Много обичам и термалната вода. Много е освежаващо и действа добре.
Времето и дисциплината, които човек отделя за себе си всеки ден, променят не само външния му вид, но и виждането му за живота като цяло.
brym
Ученик
Ученик

Post by brym »

За очи съм доволна от кремчето на Ейвън, това двуфазното - Anew Rejuvenate, обачего ползвах около 4 месеца, вече ми омръзна и търся алтернатива.

Наскоро ми попадна тестер на Estee Lauder ( извинявам се ако съм допуснала няколко правописни тук )- тъмно лилаво шише, мазно кремче за под очи, което ми взе акъла. По цял ден си опипвах кожата около очите, не можех да се наситя на усещането- не съм го получавала с друг крем никога преди.
Обаче цената за най-малката опаковка се оказа 180 лв. и се наложи да убедя себе си, че чак такива сериозни бръчки нямам :evil:

А иначе за тяло горещо препоръчвам анти-целулитните на Евелин( много прилични като цена), които на целулита може и само да се усмихват, обаче толкова нежна кожа на дупето като след тяхното ползване не съм имала дори и след редовни сесии с бебешкото лавандулово масло на Джонсън.
На Евелин от серията се предлага и много готин серум за бюст- ефектът е копринена кожа, много нежно мирише.
А иначе на Ейвън ваниловите кремове за тяло, душ гелът и спреят приканват да се замозахапете по третираните с тях части от тялото.
Enjoy!
Post Reply