Пиенето на вода
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
-
freelancer_bg
- изгонен.
Една статия за пиенето на вода: Fact or Fiction? You Must Drink 8 Glasses of Water Daily
знам, че тук предпочитаме дискусиите да се водят с аргументи от авторитетни източници. в случая не мога да посоча такива, освен собствения опит. това, което тук отхвърляте по повод цитата от статията, го наблюдавах при мен - отоци, подуване. тогава пиех по 2.5-3 литра вода на ден. всичко изчезна след намаляване на количеството до 1.5 вода. не се чувствам по-зле. има дни с по литър на ден, има дни с по 2,5 литра, зависи от усещането за жажда, но ориентирът е към 1.5 и забравих за подуванията и отоците.
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
Подкрепям напълно, с две ръце.И аз като пиех над 2,5 л системно се чувствах подута.Сега пия , когато ми се пие, но по наблюдения е около 1,5 - 2 л, рядко падам под 1,5 л.орион wrote:знам, че тук предпочитаме дискусиите да се водят с аргументи от авторитетни източници. в случая не мога да посоча такива, освен собствения опит. това, което тук отхвърляте по повод цитата от статията, го наблюдавах при мен - отоци, подуване. тогава пиех по 2.5-3 литра вода на ден. всичко изчезна след намаляване на количеството до 1.5 вода. не се чувствам по-зле. има дни с по литър на ден, има дни с по 2,5 литра, зависи от усещането за жажда, но ориентирът е към 1.5 и забравих за подуванията и отоците.
Имало едно време.......
Аз винаги тренирам с бутилка 0.5 литра вода. Никога не я изпивам цялата. Просто след серия или две на упражнение пия много малко, колкото само да си намокря устата. Не знам дали е вярно или се заблуждавам, но така по-добре се възстановявам за следващата серия. Иначе голяма част от хората, които тренират във фитнеса не пият вода. Но те не се и хранят ВМ-НВХ, така че не са критерий
ЩАСТЛИВ СЪМ, ТУК И СЕГА 
Не пият вода защото си мислят, че топят мазнини като се потят. Без дори да се замислят, че едното е вода а другото мазнини ... да не говорим, че мазнините се топят само на скарата, а в човешкия организъм се изгарят през метаболизма ...
Не знам дали е вредно или полезно, аз пия вода щом ми се пие, само внимавам да не ми се подуе стомаха
Засичал съм че при интензивна тренировка, особено лятото, в рамките на около час олеквам с над половин килограм при условие, че съм изпил близо литър вода. Струва ми се логично подобна загуба на течности да се компенсира до някаква степен.
Не знам дали е вредно или полезно, аз пия вода щом ми се пие, само внимавам да не ми се подуе стомаха
Засичал съм че при интензивна тренировка, особено лятото, в рамките на около час олеквам с над половин килограм при условие, че съм изпил близо литър вода. Струва ми се логично подобна загуба на течности да се компенсира до някаква степен.
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
Аз обикновено изпивам по 200-300 мл. за цялата тренировка, така че няма опасност от подуване на стомаха.pa4080 wrote:Не пият вода защото си мислят, че топят мазнини като се потят. Без дори да се замислят, че едното е вода а другото мазнини ... да не говорим, че мазнините се топят само на скарата, а в човешкия организъм се изгарят през метаболизма ...
Не знам дали е вредно или полезно, аз пия вода щом ми се пие, само внимавам да не ми се подуе стомаха![]()
"I'm looking for love all around me
Looking for love to surround me
The love that I need
To rescue the state of my heart"
Looking for love to surround me
The love that I need
To rescue the state of my heart"
- Милко Георгиев
- Академик

-
alexstoilov
- Студент

- daniel.panev
- Асистент

Това са митове от едно време. Наскоро четох една статия за изследване, проведено върху бегачи на дълги разстояния. Оказва се, че без да променят количеството на изпита вода преди, по време на и след тренировка тялото им си се хидратира нормално и само с нормалния прием на вода през деня.alexstoilov wrote:Около тренировка пия около 1лт,тогава тялото се дехридатира страшно много и водата е страшно нужна.
Наблюденията ми около мен самият са, че в момента пия <250ml вода по време на тренировка. Не усещам нужда от повече, а и имам чувството, че с издут корем не бих тренирал така както искам и мога.
Last edited by ivan on Mon Apr 04, 2011 12:32, edited 1 time in total.