напади

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
viki
Ученик
Ученик

напади

Post by viki »

Напоследък сутрин, вместо обичайното си тичане, започнах да правя напади, като ги редувам - един ден с крачка напред, един ден с крачка назад, по около 30-на минутки. След това правя 10-на минутки магарешко ритане. Така не губя сила, както от тичането и резултатите, които виждам върху себе си ме карат да си мисля, че съм на прав път, но бих искала да чуя и вашето мнение, доколко тази ми тренировка е удачна като алтернатива на бягането.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Нападите са чудесно движение за кондициониране на краката. Те имат значителен пренос към умението да се бяга. Разбира се, няма как да го заместят, но за известен период ще го поддържат.
Тези 30 минути с напади нека са разделени на сетове с почивки между тях.

Кондиционен треньор
орион
Студент
Студент

Post by орион »

темата е стара, но понеже имам енергия в повече, както и време сутрин - мисля си за Табата с напади - статични с лека тежест. една серия с единия крак изнесен, следващата с другия и така ... докато усетя, че е добре да спра. Коментар по идеята? Допреди малко ми се въртеше Табата протокол на крос-тренажора, но нападите ми харесват повече ...
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Според мен нападите не са най-добрата идея за табата. За да се спазва напълно протокола използваното движение трябва да е такова, че да можеш бързо да оставяш тежестта и да я взимаш.
С този протокол на кростренажор се получава, да. Също добра идея е с бърпита - пробвай;)
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
орион
Студент
Студент

Post by орион »

аз така и не разбрах какво е "бърпита" :-) Жокер? Поне наименование на англ., после ще се оправям ...
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Клек-лицева-клек-подскок.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Tsefey
Студент
Студент

Post by Tsefey »

орион wrote:аз така и не разбрах какво е "бърпита" :-) Жокер? Поне наименование на англ., после ще се оправям ...
ето това:

http://www.youtube.com/watch?v=7MGljX4bbps
daniel.panev
Асистент
Асистент

Post by daniel.panev »

alexstoilov wrote:Или кое според вас е добро упражнение за горене на мазнини около корема без горене на мускул?
Такова упражнение няма, не е имало, няма и да има...
alexstoilov wrote:Тези бърпита горят ли мазнини като Табата?
"Бърпи" е упражнение, "Табата" - протокол за провеждане на тренировка - да ги сравняваш е все едно да сравняваш ябълки с портокали.
ivan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by ivan »

Тренирам "бърпи" вкъщи с раница на гърба 20 кг (чудя се как мога да увелича килограмите, този Salomon, който имам от 7-ми клас между другото, просто не може да носи повече) - доста е приятно :inlove:
Post Reply