Кетогенеза

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Adrianbg
Ученик
Ученик
Posts: 2
Joined: Mon Nov 19, 2018 00:56

Кетогенеза

Post by Adrianbg »

Здравейте,Нов съм във форума и имам едно запитване!От две седмици съм на кетонна диета но не съм наясно дали превключих на кетогенеза?Взех си кетонни лентички и си меря сутрин на гладно кетоните!Вчера примерно стикера се пооцвети слабо лилаво но днеска пренебрежително слабо оцветяване!Лентичките са на фирма Erba Heptha Phan струват 12 лева 50 броя!Почвам да се съмнявам че са фалшиви има и други индекси на тях за мерене на Ph,Proteina,Bilirubina,kryv glukoza и т.н За две седмици трябваше да има по голям ефект иначе мисля че се храня правилно.Примерно меню закуска 6-12 пъдпъдъчи яйца сурови отивам да тренирам във фитнеса след това пия протеинов шейк 1-2 часа по късно ям 5 кокоши яица бъркани със маслини или свински стек със зелена салата вечерта ям сланина жумерки пак някакво месо свинско или телешка наденица пак със зелена салата!Между тези хранения ям понякога топено сирене Хелиос 3-4 бучки .Кафето пия със кокосово масло за подсилване на ефекта!!Първите няколко 4-5 дена чуствах голям глад за въглехидрати и не се чуствах добре сега пак чуствам глад но мазниното хранене ме засища добре!Тренирам доста здраво и забелязвам във огледалото че пресата все повече се изчиства но все още не съм наясно дали съм във кетоза!Възможно ли е при здравите тренировки да разграждам собствен протеин от тялото и да го използвам за глюкоза?На килограми не съм свалял но аз по принцип нямам много мазнини за сваляне.185 см съм 94кг на 40 години тренирам приблизително 17-18 години!
bum-bum
Ученик
Ученик
Posts: 13
Joined: Mon Dec 27, 2004 14:19
Location: София

Post by bum-bum »

Лентичките не вършат работа и са абсолютно безполезни. Евентуално може да служат за някакъв ориентир в самото начало, но до там.

ВМ-НВХ не е високо протеиново хранене и като такова протеина, който пиеш е по-скоро излишен. Без да си сметнеш макроса, който ти е необходим и да мериш с кантарчето трудно ще се оправиш в началото особено.
User avatar
stefchoG
Ученик
Ученик
Posts: 5
Joined: Sat Apr 25, 2020 12:08

Post by stefchoG »

На тези лентички и аз не вярвам честно казано. Също така въпреки, че до ста време бях на тази диета така и не разбрах когато излезем от кетоза дали се връщаме в нея отново след 12ч на правилно хранене или по-скоро след 3-4 дни, тъй като имаше доста разнопосочни мнения по този критерий.
Иначе диетата работи, поне при мен ефекта беше бърз и категоричен.
Опознай спорта, за да го обикнеш
User avatar
Ivelinaf
Ученик
Ученик
Posts: 1
Joined: Sun Apr 26, 2020 12:46

Post by Ivelinaf »

Случайно пробвах и аз тези лентички. Показаха ми положителен резултат въпреки че не съм на диета. Може би наистина има нещо нередно с тях или зависи от марките на производство.
Post Reply