На 16год съм, висока 162см,в момента тежа 58-59кг (на нвд съм отскоро за втори път, мин.год също бях за около месец, но тотално се провалих по коледните празници

Имам няколко въпроси относно фитнеса:
-Тренирам най-вече на гладиатора с тежест 27кг(2-3 вида упр.за ръце,всяко по 3-4сериих10-15повт.,едно упр. за краката5сериих15повт.) също така на абдуктора незнам точно колко тежест, 4серииХ20повт, също така по една серия напади с по 5 кг тежест във всяка ръка, малко клякания с 5кг и т.н каквото ми падне.Притеснява ме дали тежестите ще попречат на растежа ми на височина?Мислите ли че трябва да намаля тежестите?
-Имам проблеми с крос-тленажора - не издържам повече от 5мин. на 10степен.Дали това се дължи на нвд или на понижените ккал (1100-1400)?
-Жената във фитнеса каза че така не мога да топя мазнини (чрез тежестите и малкото вр. на кростренажора) и че само ще превърна мазнините в муск.маса, а за горене на мазнини трябвало единствено да стоя 40мин на кростренажора на1степ.Това вярно ли е?
Много съжалявам за дългия пост!Моля ви, отговорете ми, този път съм се хванала сериозно