Дискова Херния - Начин на живот

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Boyko Mitev
Ученик
Ученик

Дискова Херния - Начин на живот

Post by Boyko Mitev »

Здравейте, моля за малко съдействие :)
Наскоро ми откриха дискова херния и това много ми се отрази на начина на живот и на спортуването ми.
Може ли да ми дадете някакви съвети как мога да продължа по обичайния си начин...тренировки, крос, групови занимания, също така и за матрак на който спя?
Благодаря Ви предварително :)
iva.kaneva
Ученик
Ученик

Post by iva.kaneva »

Здравей, аз съм нова в този форум, но се радвам, че с един от първите ми отговори, ще дам адекватен съвет. Моят приятел има същият проблем. Бяхме при един доста добър специалист от ВМА и той му даде няколко съвета - единият беше ходене на масажи, но само при терапевти, не при случайни хора. Другият съвет беше отностно тренировките - ще ти се стори странно, но вдигането на щанги доста помага, защото засдравява мускулите около гръбната. Друг съвет беше за възглавницата - да е по-висока, за да държи главата изправена. И задължително ходете на нагревки два пъти в година, на които се наблягане на терапиите с ток и упражненията с тежести. За матрака също имаше някакво условие, но за него не мога да си спомня точно, но със сигурност е от значение матракът и обувките! Ще го попитам какво беше за матрака точно, защото помня, че доста време избираше матрак, но тогава не тях с България с него и съм забравила за какво иде реч :)
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Boyko Mitev
Ученик
Ученик

Post by Boyko Mitev »

Благодаря ви много за мненията :)
iva.kaneva Какъв матрак ще ми предложиш, защото за другите неща съм съгласен, но от матраци не разбирам.
На мен ми казаха, че трябва да е по-твърд ?!
iva.kaneva
Ученик
Ученик

Post by iva.kaneva »

Ами да, по-хубаво да е по-твърд. Но все пак имайте предвид, че това е строго индивидуално и от твърд до твърд матрак има голяма разлика. Проучи хубаво матраците и тогава скачай в покупка защото тези, които си заслужават са доста скъпи... Ще проверя нашият на коя марка е и ще ти пусна линк.
iva.kaneva
Ученик
Ученик

Post by iva.kaneva »

Boyko Mitev wrote:Благодаря ви много за мненията :)
iva.kaneva Какъв матрак ще ми предложиш, защото за другите неща съм съгласен, но от матраци не разбирам.
питах моят приятел за матрака. Каза, че си го е поръчал от този сайт https://www.intermatrak.com/matratsi , а нашият е Магнифлекс , но разгледай ги хубаво, понякога пускат и намаления :)
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Boyko Mitev wrote:Благодаря ви много за мненията :)
Най-доброто е матрак от "твърд" дунапрен.
Аз използвам такива от 2011 година.
Вече ми ги правят по поръчка, всякакви размери.
Ако си навит, пиши ми на ЛС да намеря телефона.

Кондиционен треньор
Post Reply