Здравейте, от доста време ме мъчи един въпрос и не мога да намеря инфо по темата.
Милко казва, че не трябва да се смесват въглехидрати и протеин (ориз и месо), защото първите завличат със себе си не разградения протеин от стомаха към тънките черва и после гние в дебелото.
Въпросът ми е: Може ли да се смесват месо и яйца на едно хранене или дроб и месо? В яйцата и дроба има макар и минимално количество въглехидрати и те довеждат ли до гореспоменатия ефект?
Благодаря за вниманието.
Смесване на различни видове меса и ВМ-НВ храни
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- Милко Георгиев
- Академик

Re: Смесване на различни видове меса и ВМ-НВ храни
Може да се смесват различни протеини.George wrote:Здравейте, от доста време ме мъчи един въпрос и не мога да намеря инфо по темата.
Милко казва, че не трябва да се смесват въглехидрати и протеин (ориз и месо), защото първите завличат със себе си не разградения протеин от стомаха към тънките черва и после гние в дебелото.
Въпросът ми е: Може ли да се смесват месо и яйца на едно хранене или дроб и месо? В яйцата и дроба има макар и минимално количество въглехидрати и те довеждат ли до гореспоменатия ефект?
Благодаря за вниманието.
Въглехидратите в дроба и яйцата са под 2%, това е нулев фактор.
Става дума да няма наличие на въглехидрати, които да са значимо количество спрямо протеина и мазнините.
Кондиционен треньор