Захарта ти е малко нагоре, което може да е слаба вечеря и/или стрес преди ставане.
Чернодробните може би са нагоре, но е важно да се вземе предвид и пола ти.
Мъж на 29 години съм. Вечерята ми беше по скоро обилна, но след ставане изпих около 600-700мл. вода.. Сега прочетох, че трябвало освен на гладно, изледванията за кръвна захар да се правели и на жадно...
Мен ме притеснява дали HDL не е прекалено нисък за този LDL или е Ок ?
Мен ме вълнува същият въпрос като zvvsip, а и резултатите от изследванията ми са сходни затова ще пиша в тази тема вместо да пускам нова.
Общият ми холестерол е 7.74 mmol/l, триглицеридите са 0.74, а HLD е 1.4.
Говорих с двама лекари - личният си и с познат кардиолог. И двамата казаха едно и също - че резултатите не са лоши, но не е желателно да продължавам да поддържам нива на холестерола над 6.5 и според тях само с редовен спорт, без специална диета, бих могла да го намаля.
Мислех, че важното е триглицеридите да не са високи. Дори бях доволна от резултата въпреки че 7.74 се смята за холестерол над нормата. От това, което е писал Милко, излиза, че не съм мислила правилно, защото не се знае дали отделните компоненти от този общ холестерол са измерени точно.
За да не правя повече свободни съчинения - конкретно на въпроса.
Общ холестерол 7.74 трябва ли да ме тревожи или не?
Според медицината горната граница е 6.5, но за долна в моя тест са посочили 4.5, което ми навява съмнения и за горната...
Our generation thinks it's cool not to care. It's not. Effort is cool. Caring is cool. Staying loyal is cool.
Хора, купете си 1, 5, 10 или 20 книги от Amazon на тема "холестерол и наситени мазнини" и четете.
Книги от медицински доктори.
Престанете да се консултирате с идиоти.