Бавен и стабилен прогрес

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

11 силови

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Body weight: 72 kg (аре земи да ядеш :lol: )
LBM: 69 kg
Body fat: 4.2% (3 kg)
7 Skin folds sum: 24.5 mm :muscle:8)

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Тегло: 72 кг
Мазнини: 3.8% (22.1 мм)

Такива малки гънки са невероятни :muscle: 8)

Премахването на стреса е важно!

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Странична преса
лява 11@30кг ол
дясна 8@30кг ол

Откъде идва тази сила :D

Кондиционен треньор
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Милко Георгиев wrote:
Откъде идва тази сила :D
От сърцето :D
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Body weight: 72 kg
LBM: 69.2 kg
Body fat: 3.9% (2.8 kg)
7 Skin folds sum: 21.6 mm 8) хаха!

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

65 кг военна преса, без да съм я тренирал от 3 години.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

SEP 01 : 72KG (68.5 LBM), LUNGES 2x5@50KG
SEP 29 : 75KG (71.5 LBM), LUNGES 5x5@75KG

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

- 08 Ное 2004 -

Преди два месеца ми се обадиха от списание EVA и пожелаха да снимат тялото ми.
Приемам това като признание/следствие на идеите, които следвам.
Ето две от снимките, втората я има в ноемврийския брой, както и интервю с мен.

Image

Image

Имало ли е момент, в който си се притеснявал от тялото си?
Чак да съм се притеснявал - не, но телосложението ми дори днес е извън съвременните представи за здраво мъжко тяло. Винаги съм бил слабичък и това ми е било показвано по един или друг начин.

Харесваш ли тялото си такова, каквото е?
Тялото ми е част от мен, да не го харесвам е все едно да не харесвам себе си. Когато навремето сериозно тренирах Таекуондо, правех страхотни движения с него, които ми доставяха огромно удоволствие. Днес повече от всякога му се радвам.

Колко често се оглеждаш в голямо огледало гол?
Случва се да си хвърлям “самовлюбени” погледи в банята. Във фитнес залата огледалата са навсякъде и е трудно да не се оглеждаш. Един ден в моята спортна зала няма да има огледала, защото това разконцентрира тренировката. Е, за банята ще направя изключение.

Какво от тялото ти харесват най-много жените?
Дупето, гърба, гърдите, раменете. Харесват излъчването на цялото ми тяло.

Умееш ли да изтъкваш предимствата на тялото си? Как?
Не правя нищо специално, за да подчертая нещо от тялото си. Ходя с удобни дрехи, обикновено в черно, тъмносиньо, зелено или оранжево. Може и бежово, ако ми хрумне в момента. Не претендирам, че умея да ги съчетавам.

Как поддържаш тялото си във форма – физически натоварвания, масажи, други процедури, диети, специални програми?
Моят основен принцип е: правилно, постепенно, постоянно. В момента тренирам с тежести поне 4-5 пъти седмично за по 20 минути. Залагам на висока ефективност, смея да твърдя, че знам какво правя. Осъзнал съм, че здравето е най-важно. Например красотата е негов аспект, затова, ако си здрав, си красив. Всеки друг подход е повърхностен, нетраен, понякога вреден. Правилната тренировка е подчинена на полезните движения. Във фитнес залите хората погрешно правят упражнения за този или онзи мускул. Когато мускулите следват движенията, работят заедно - именно тогава се развиват хармонично. В продължение на милиони години на предците ни се е налагало да извършват следните движения: да тичат, да вдигат, бутат или дърпат тежки предмети – движения, ангажиращи цялото им тяло. Тези движения са формирали нашите тела днес, те са оптимизирани за извършването им. Следователно изолирането с цел работа с един мускул е абсолютно погрешен подход.
Жените и мъжете могат да тренират еднакво, с еднакъв процент натоварване, разбира се, жените са с по-малка абсолютна сила. Силата е умение и не е пряко свързана с обема на тялото. Вдигането на тежко, само по себе си, не предизвиква растеж на мускулите, нещо което плаши жените. Аеробиката далеч не е най-подходящото физическо натоварване.
Натрупването на телесна маса трябва да става бавно и с естествена храна. Храненето допринася поне за 70% от успеха ми. Не ям брашно, захар, ориз, картофи, бобови култури. Избягвам плодовете. Най-важни за мен са млечните продукти (без прясно мляко), всички видове месо с мазнините му, яйца, субпродукти – особено черен дроб, бульон от едри кости, рибено масло по 1,5 г на ден. От растителните мазнини се храня със сурови лешници и бадеми. Не ям никакви хранителни добавки.

Би ли прибягнал до пластична корекция на някаква част от тялото си и по каква причина?
Ако, не дай Боже, нещо лошо се случи с тялото ми - да, но иначе в никакъв случай.

Вярваш ли, че в здраво тяло се крие здрав дух?
Вярвам в дефиницията за единица дух-тяло. Всяко проявление на ментално ниво има физическо проявление в тялото, както и обратното. Хората с вътрешна потребност често се опитват да я задоволят с външен обем - увеличават тялото или имуществото си. Нужно е да има баланс между вътрешното и външното, човек да се развива пропорционално в двете посоки. В противен случай дисбалансът, може да го катурне навън или навътре.

Кондиционен треньор
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Осъзнал съм, че здравето е най-важно. Например красотата е негов аспект, затова, ако си здрав, си красив.
Много добро интервю!
Post Reply