Общественото образование - загуба на време!
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- daniel.panev
- Асистент

Скобите са модел на мислене. Ако ще ги разкриваш за какво са ти въобще?
шегувам се
шегувам се
Last edited by pa4080 on Wed Feb 09, 2011 12:21, edited 1 time in total.
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Felix qui nihil debet.
- daniel.panev
- Асистент

Според мен са измислени, за първа стъпка при запознанство с уравнения и разграничаване на действията, при незнаене на съществуващи отрицателни числа. Както и запълване на учебниците с неособено нужни "знания", както в случая.pa4080 wrote:Това с полските записи нещо неможах да го сгрея, в къщи ще почета пак, въпреки, че ми се струва, че полският учен който ги е измислил е имам прекалено много свободно време
- Милко Георгиев
- Академик

Да, НЕ е като 7+16-3+5, а като 7+16-3-5 !poisonchoice wrote:Тъй като явно имам затруднения да изкажа аргументите си разбираемо, ще кажа само едно: задачата е поставена като 7+16-(3+5), а не като 7+16-3+5. Ако вие не намирате разлика между двете неща, аз намирам. И за мен в случая има разлика как ще се реши задачата, защото по-съществено е РЕШЕНИЕТО, не резултата! (няма да се повтарям защо мисля така)Милко Георгиев wrote: Събиране и изваждане са равносилни,
по простата причина, че и двете са събиране, но се случва да има и отрицателни числа.
Искала била учителката... с искане НЕ става.
ПП: Сарказмът беше излишен, защото за мен това дете просто не е разбрало смисъла на задачата и не виждам нестандартно мислене, креативност и прочие в начина на решение.
ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА!
Какво да ти каза, нещо саркастично вероятно
Кондиционен треньор