Много интересен казус... аз в България харчех около 300лв за храна. Казвам около, защото сметката е груба.
Откак съм в Австралия, въпреки, че всичко е по-скъпо (не много, но по-скъпо), сметката (която се води доста точно) показва, че за двама отиват около 500 австралийски долара, което е доста прилично. Един път в седмицата се купува месо за около 60 долара (това са 7-8 кг), зеленчук за 20-30, и разни други текущо от супермаркета - яйца, сирене, масло, сметана, зехтин, кафе, чай, подправки и други глезотийки.
Какви са ви разходите за храна?
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- cremcaramel
- Ст. асистент

В крайна сметка, обсъждането на разходите ми за храна в интернет форумите не ги намалява
Пък и според мен реалността е, че просто тялото ми има нужда от толкова, да кажем 2 пъти колко една средностатистическа жена, която също е на ВМ-НВХ, и съвсем нормално е разходите за храната също да са около 2 пъти по толкова.
По-горе беше споменато, че хората, които се хранят основно с junk food, харчат на практика същите пари, само че за боклуци. Тук не съм съгласен, защото самия аз се хранех преди така, както и предполагам голяма част от хората тук, и разходите просто са си по-малки, смея да кажа чувствително по-малки. Те се засищат с по-евтини неща, и оттам идва разликата. Друг е въпроса, че човек уплътнява общо взето всякакви парични постъпления (с малки изключения)
Пък и според мен реалността е, че просто тялото ми има нужда от толкова, да кажем 2 пъти колко една средностатистическа жена, която също е на ВМ-НВХ, и съвсем нормално е разходите за храната също да са около 2 пъти по толкова.
По-горе беше споменато, че хората, които се хранят основно с junk food, харчат на практика същите пари, само че за боклуци. Тук не съм съгласен, защото самия аз се хранех преди така, както и предполагам голяма част от хората тук, и разходите просто са си по-малки, смея да кажа чувствително по-малки. Те се засищат с по-евтини неща, и оттам идва разликата. Друг е въпроса, че човек уплътнява общо взето всякакви парични постъпления (с малки изключения)
Напълно подкрепям Илли, и аз като имам периоди на ненормално тъпчене и давам над 20-30 евро за глупости, за боклуци, не само шоколади и сладоледи,ами какво ли не. Храня ли се НВД, месо, яйца,зеленч. и харча толкова за 1 седмца, не за 1 ден.
ПП. Ориза неможе да ме наяде, така както свинско със салата,чудо да стане
ПП. Ориза неможе да ме наяде, така както свинско със салата,чудо да стане
Светът е кръчма, да седнем на една маса .